Molim pomoć.
Odluka je pala. Uskoro krećem u nabavku jedne grafulje. Koju ću za početak upogoniti u glavnom kompu, da radi umjesto sadašnje GTX 970. Te za kojih mjesec dana idem po ostatak dijelova i odvajam sve u svoj prvi majning rig. Došlo je vrijeme.

Ubrzo nakon toga se nadam još jednoj kartici itd.
Pitanje.
1. Pošto će za početak ići u glavni komp. Mogu li upogoniti novu karticu da majna a sa sadašnjom koristiti komp za gaming i ostalo?
Teoretski ne vidim razlog zašto ne. Jesam li u pravu?
2. Koju karticu da uzmem?
Koja se isplati i gdje ju kupiti? Kupuje tko iz vana kartice za majning? Pretpostavljam da ne, zbog jamstva.
Raspolažem sa kojih 2000, ~2200 kn.
Ciljao sam do sada na RX 570, no vidim da su RX 470 dosta povoljnije. A ako dobro čitam tu na forumu i po netu, modanjem BIOS-a, moguće je dobiti skoro pa isti hashrate. Između RX 470/480/570/580, da idem jednostavno na najpovoljniju od njih ili? Je li svejedno? Što s vrstom memorije, s kojom mogu najviše pogoditi?
Ako su uopće sve sada raspoložive pa mogu birati... Haha
Nvidiju mislim da mogu komotno preskočiti zbog puno više cijene, a hashrate, tj. zarada ista.
Edit: Ili? Otvorio sam UZI sada i vidim 1060 je dosta blizu po cijeni.
Edit: ne znam gdje sam gledao neki dan, ali sam vidio da RX 470 idu po kojih 1800kn. Sad preko nabave ne mogu naći. Zapravo su cijene iste za RX 470 i 570, eh...
Kakve su ove mining edition?
Edit: molim
admina da prebaci post u "
Rigovi za mining i ostalo".
Vidim sada da sam mogao tamo postati ovo. Ako bi bio tako ljubazan. Hvala!