View Single Post
Staro 06.11.2017., 15:58   #449
firosiro
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Aug 2017
Hladnjak ne dodiruje memoriju - Gigabyte 6800nu

Dakle, imam Gigabyte Silentpipe 6800nu AGP već par mjeseci ( oko pola godine) i tek sad sam se sjetio skinut malo hladnjk i zamjenit "žvaku" sa AS3.

..i skinem ja jedan dio hladnjaka(onaj koji bi trebao pokrivati memoriju i hladit ju) i vidim da nema nikakve paste na memoriji!? onda sam skužioo da taj komad bakra uopće ne dodiruje memoriju kad se namontira - kad se stavi na svjetlo vidi se rupa između memorije i hladnjaka od oko 1mm.

stavio sam malo deblji sloj AS3 na memoriju i ostvario kakav - takav kontakt ne par mjesta ali i dalje to nije to. Razlike nema, tj. i dalje mi je max clock meme 880.

Mislim da bi dobio barem 20mhz da ohladim tu memu kako treba, pa što predlažete da učinim.

Mislio sma stavit nekakvu bakrenu pločicu debljine 1mm između memorijskih čipova i hladnjaka - sve to lagano podmazat sa AS3 i to je to...

ili možda da skinem taj dio hladnjaka koji bi trebao hladit memu i koji ne služi gotovo ničemu ( jezgru hlade dvije heatpipe koje vode do drugog bakrenog dijela, dok ovaj prvi bakreni dio jedva ostvaruje neki kontakt sa tim heatpipeama ) i stavim nekakve pasivce na memu.

ma neznam više.. .
evo vam slika grafe pa ako možete dati neki prijedlog
firosiro je offline   Reply With Quote