nemreš pričat ni u full objektivnoj domeni, kao ni u full subjektivnoj... ti pričaš o nekom idealnom izlaznom pojačalu napravljeno na identičan način sa najboljoj topologiji u svemiru izvedenim sa jeftinim i skupim komponentama.
to tako ne ide sigurno... prvo tu je pitanje same topologije i generalno izvedbe, drugo i sam si rekao kako je tu pitanje pretpojačala, tj. te sekcije pošto čisto sumnjam da netko sa prosječno raspoloživom svotom od 2-5k kn ima odvojen preamp i amp kao komponente.
sa druge strane slabije tehnički potkovana ekipa i nemre drugačije opisivati zvuk osim nekim subjektivnim argumentima i tu dolazimo do ekipe koja je slušala brdo uređaja i na temelju toga mogu imati neke opservacije (naravno prema vlastitom nahođenju visoke vjernosti reprodukcije) vezano uz zvuk, a opet drugi extrem je tvrditi da je zvuk bolji 10 puta zamjenom zvučničkog kabela je jednostavno nemoguće.
Citiraj:
Autor Odinarius
Čuju se kabeli... Samo onaj tko je izmjenio nekoliko njih u kratkom vremenu zna koliko. Istina je da kvaliteta ne odgovara uvijek cijeni i da postoji plafon. I jasno da su digitalni najmanje bitni. Interkonekt se najviše čuje, pa zvučnici, pa strujaši, pa digitalni.
|
ovo je nešto što sam i ja shvatio nakon dosta godina audijanja.