View Single Post
Staro 04.11.2017., 14:49   #15
elance
Banned

elance's Avatar

Datum registracije: Jan 2014
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Druže, jesi li kad vidio kako izgledaju instalacije u koje udari grom? Zidovi zagore gdje god prolazi kabel, znači crne čađave linije. Utičnice izbije van, pretvore se u čvarke, ali zagorjele. Takva letvica nema šanse pored takvog udara. Ona može zaštititi uređaje od manjih oscilacija ili ako grom udari negdje dalje, ali od direktnog udara nikako.
Ti sad pričaš o nekim ekstremnim situacijama gdje se cijela kuća zapali i zidovi poruše.
Ne, nikad nisam vidio izgoren zid, ali mi je 2 puta crknuo fiksni telefon, neke komponenete u PC-u i router.
Otkada sam prije par godina sve spojio na Belkin prenaponsku letvu od 170 kn, nikakvih problema i nikada ništa ne gasim kad je grmljavina.

Šta će ta letva sve spriječiti stvarno ne želim nagađati, ali na samoj kutiji je proizvođač napisao da nadoknađuju štetu na spojene proizvode do čak 275.000 eura.
Znači, garantiraju da je takva zaštita "neprobojna".
https://www.amazon.co.uk/Belkin-Surg.../dp/B0000ATDMU

Ne znam čemu uopće priča oko toga šta će biti i šta se ne može spriječiti, radi se o proizvodu od 10-20 eura, kupi, spoji na to i imaš neku sigurnost, ili spajaj direkt u zid pa onda kukaj poslije.
elance je offline   Reply With Quote