View Single Post
Staro 04.11.2017., 05:13   #6988
sakomako
Registered User

Datum registracije: May 2013
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
A dobro, gle. Nije svatko u istoj poziciji. Ja sam recimo u jako dobroj poziciji za pregovore nakon isteka ugovora pa će jedna stvar za pregovore biti i ta oko tog škrtog fair usagea.
To se više nikako ne može zvati flat internet.

Mislim da sam maksimalno na bnetu skurio 890GB jedan mjesec, što up što down. Ali budem li ugrožen, odo na optiku kod rozih.

Sent from Mobara
Na Bnetu je uvijek postojao limit to znam jer sam počeo sa DCM koji je prerastao u Bnet. Na Amisu limit je jako visok ili ga nema ali znam da sam prelaskom na optiku znao u početku imati promet i preko 3TB i nikada nije bilo nikakvih problema. Napomena 500 GB prometa na optici se na torrentima napravi za manje od pola dana.

Inače 1 spot 4K rezolucija u trajanju od 3 minute je 1GB dakle gledanje spotova u 4K rezoluciji pojede cca 20 GB na sat ili što bi dnevno bez problema za nekih 8 sati bilo cca 160GB puta 30 dana i evo bez problema 5 TB na mjesec. A ako se koristi od 0-24 15TB ode bez problema.

Tako da za 100/100 vezu neki razuman limit je min 2 filma u 4K rezoluciji dnevno što je cca 80GB dnevno x 30 dana i evo vrlo lako se potroši cca 3TB na mjesec.

A ovo limitiranje prometa je došlo iz telefonije iako samim mjesečnim paušalom svi troškovi su pokriveni jer sistem jednako troši kada ide promet ili ne. Jedino što ne žele investirat u veću propusnost, tj. kvalitetu jer žele zaraditi na mjeraču vode tj. prometa pa onda postoji limit.

Koga zanima nedavno je položen novi optički kabel do USA kapacitet je prava sitnica. Mislim da je cca 74 miliona HD strimova istovremeno. Kada se to pretvori u promet bolji glava.
sakomako je offline   Reply With Quote