Citiraj:
Autor Gabre
upravo to ocito ekipa ne kuzi. Razlike se cuju, ali ne mozes reci je li bolje ili losije, to je subjektivni dojam. Ili napisati da svako pojacalo jednako svira, to mi je onako mao veca debilana, onda ne bi postojala tolika grana audio industrije kada bi svi isto zvucali.
valjda ljudi imaju usi i cuju razlike, pa makar subjektivno. Mi smo kod kolege usporedjivali usporedno dva razlicita pojacala na istim kablovima i dynaudio zvucnicima.
Jedno pojacalo daje utegnutiji bas, cvrsci, dok mu u visokima fali rezolucije, onda sa drugim obrnuto, pa sa trecim opet drugacije... i onda kada dobijes kombinaciju koja tebi osobno pase, to je to.
Zato ljudi isprobavaju i testiraju, ali ako stalno mijenjas zvucnike, kablove, i nema konzistencije onda sve to pada u vodu.
Hifi je skup hobi i to je to. Moze se usporediti sa autima i tuningom.
|
To sam i ja napisao, razlika je cujna,ali sto je i da li je bolje odlucuje slusac,a neki prodavac,sto prodaje muda pod bubrege. Ne cujemo svi isto,ne volimo svi iste stvari,zato i postoje razlike ,da.
Ali me nervira kada se neko upljuje ne bi li dokazao,da ja i ekipa ne mozemo cuti razliku jer to kazu njegovi brojevi,de dobro je.
Budem snimio istu dionicu na A i B kablovima,pa nekako stavim ovdje. Garantiram da ce razlika biti cujna i na pc zvucnicima.