Citiraj:
Autor robee
Nikada mi nisu bili jasni ti ''hifi majstori'', jesu li ikada poslusali cijelu pjesmu i uzivali u njoj  ? Konstantno rondanje o supersonicnim kablovima, cak i strujni, te ovo, ono...totalno gubljenje vremena - moje osobno misljenje. Apsurd je sto cesto citam, vidim kako se slozi sistem i onda dodje ''glavni'' a u ruci sprzeni cd sa demo materijalom pa pocinje studiozno filozofiranje (na sistemu od par stotina tis kn, covjek ima love i eto malo ulozio da trazi dubinu, sirinu i sta ja znam sta sve ne).
Opustite se malo, casa dobrog viskija, flac sa compa, hifi za par tis kn i lagano osmijeh na lice  a ostatak love za nesto pametnije.
|
Totalno potpisujem....
Samo sto se jednostavno ne mogu opustiti i uzivati dok namjestam sistem ili osluskujem razlike. Ali kada smatram da je to to,onda uzivam u glazbi,definitivno...
Pa napisao sam,razlika izmedju jeftinijih i slabijih i jacih i skupljih je tu ili u obliku manjka snage(slabiji ,prazniji zvuk),a izmedju pojacala slicne snage ili cijene neke cujne razlike nismo primjetili. Kako sam i napisao,ne bi mogao staviti ruku u vatru ni za jedno pojacalo u A B C nasumicnom slusanju. A za silver i bakar kablove dajem sistem ako ne pogodim,to je razlika...
Vjerojatno ima ljudi koji bi lakse mogli razlikovati mikrodinamiku,sirinu ,stabilnost itd zvucne slike,na razlicitim pojacalima. Ali meni su razlike bile previse suptilne. Mozda da sam usporedjivao pojacalo od 1500 i 15 000 kn,vjerojatno bi razlike bile ocitije. Ali nisam.