Opel Astra 1.4 Turbo sa 150KS. To je novi SIDI motor.
To je ovaj novi model (K model) sa Dynamic paketom opreme. To je jedan od 2 top paketa opreme s time da Dynamic ide malo na sportski osjecaj dok je Innovation vise na luksuz. Innovation je i nesto bolje opremljena, ali Dynamic ima po meni korisnije stvari ukljucene.
Kupljena je nova u 3. mjesecu 2017. pa nije trazena po oglasniku.
Mjenjac je 6-stupanjski automatic sto sada kada izlaze 8-stupanjski i nije "brand new shit", ali ja sam izuzetno zadovoljan s njime. Kod normalne voznje mijenja jako glatko i niti ne primjeti se kada mijenja brzine (osim ako se obrati paznja na to), a isto tako prilikom energicnijeg pritiska gasa instantno downshifta (posebice u Sport modu). Vjerovatno ne tako brzo kao DC (ovo je TC mjenjac), ali ja zadovoljan. Nisam siguran tko je uopce proizvodjac mjenjaca. Negdje sam mislim procitao da je Aisin, ali surfajuci po netku koliko vidim spominje se GM, pa si sad misli. Koliko sam shvatio to je novi mjenjac razvijen bas za GM modele koji koriste ove nove 1.4 Turbo SIDI motore.
Potrosnja se u gradu krece (po kompjuteru) od 9.5-10.5 ovisi kako si njezan na gasu. To je konstantna voznja po gradu u vrijeme odlaska i dolaska na posao. Nisam mjerio bas stvarno tankanjem. Vidim po fourmima ljudi pisu o 7-7,5, ali ne vidim kako bi to postigli osim ako ne voze stalno nizbrdo. Doduse, meni su svi auti koje sam vozio uvijek trosili vise nego sto ljudi o njima pricaju/pisu, pa valjda ja imam neku tesku nogu ili sta vec.
Evo 2 slike iz salona prije preuzmanja. Poslije ju nisam slikao, ali i sada izgleda isto osim sto ima namontirane tablice i trenutno je na gadnim obicnim crnim celicnim 16' felgama sa zimskim gumama.
Ako te nesto jos zanima slobodno pitaj.