View Single Post
Staro 30.10.2017., 21:34   #3841
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Ono što sam rekao da nema problema, ipak ima, majke im ga nabijem priglupe

Dakle, lijepo jučer nakon nekog vremena spojim HDMI kabel na TV i reko idem konačno neš pogledat na TV-u jer nisam stvarno dugo, sve više-manje odgledam na monitoru, kadli iznenada, majku mu krknem, video trzucka, onako kao da svaku drugu sličicu preskoči... a tu i tamo crna slika, pa nekakve crte. Internet naravno do kurca koristan, svuda kenjave "jesi probo drajvere".

Dakle, to se događa samo ako mi je TV kao extended monitor.

I krenem istraživat:
- drugi HDMI kabel
- 4 verzije nVidia drivera (međuvremenski čiščenje sa DDU)
- druga grafička kartica GT710
- 7 verzija playera (GOM, VLC, , WMP, KMP, MCP, DRK, SEX, FAP...)
- power postavke sve i jednu vrstu
- disejblo/enejblo monitor/TV

I na kraju skužim. Jebe ga 1080P/60Hz. I u nVidia Control panelu spustim na 24Hz i slika glatka ko bebina guza, fino ide, radi... nema greške. Ali zašto odjednom mu smeta 60 Hz, i dalje me to mori. Ma rekoh, sigurno je do ovoga kaj sam radio dirty update sa 1703 na 1709.

Idem ja friške windowse 1709 od nule stavit na komp jer (tješim se sada) jer sam ionako imao CCleaner koji je ostavio tko zna što i možda se i onaj miner sa TPB-a negdje nakotio.

Naravno, kad sam sve instalirao i podesio, probam... i opet isto. Krećem psovat sve redom, od Billa do Jensena. I u tom rejđu againt d mašinu, sjetim se kako je to lijepo radilo prije updatea na 1709, na 1703 te napravim butabilni stikac sa 1703. Instaliram ja opet windozere i sada radi kako je radilo i prije. Odem srat, vratim se, windowsi updateani na 1709. Hijeboti, kaj sada? Probam playback, opet choppy veselica...

Ponovno krenem drkarit po opcijama, postavkama i sve isto kao i prije. Moram postaviti refresh rate na 24Hz i onda stvarno radi super. Naravno da sam ujebao pola instalacije.

Popizdim i 3x krenem instalirati windowse 1709. I kažem "ko te jebe Milane". Za 2 klika mišom više, neću propasti, ali barem sam našao još jedan u nizu stvari koje su idioti iz mikrosofta ujebali. Puj!

Eto, ako netko doživi slično, neka javi i neka se ne sekira. Dovoljno je samo refresh rate TV-a koji je spojen HDMI kabelom spustiti na 24Hz i bok zdravo.
Brko je offline   Reply With Quote