View Single Post
Staro 30.10.2017., 15:55   #7911
slavonac90
Premium
Moj komp

slavonac90's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Takva kvalitetna napajanja (ima kolega koji će bolje znati) u teoriji nebi trebala nikad bacati bijeli dim. Imaju masu zaštita i ako nešto nije OK gasilo bi se, znači barem u teoriji nikad nebi trebala rokniti, niti povući sa sobom neke druge komponente (što ne vrijedi za šrotekse). Ako se i dogodi sigurno je extremno rijeđe nego u slučaju šroteksa, a ni kod njih se to ne događa često.

A tebi/njima razlog gašenja nikako nebi mogao biti preopterećenje jer kažeš konfa troši kao upaljač pa ima headrooma gro. Jedino ako bi pobenavilo samo od sebe iz nekog drugog razloga, a tu možeš onda naknadno reagirati ako dođe do toga, jer kažem nikakvih posljedica nebi trebalo biti sa kvalitetnim napajanjem, pa samim time nema ni potrebe za nekom prevencijom
E takav sam odogovor htio čuti Ma preopterećenje neće sigurno biti u pitanju jer sam s istim napajnjem gonio i5 i r270, i radilo sve kao urica, a sada je u pitanju neki intelov dualac jeftini sa integiranom grafikom, nego me zabrinjavao jedino zub vremena.

Citiraj:
Autor SaleFFS Pregled postova
Ja sam nekad davno imao VX550 koji je pogonoio sve i svašta (GTS 8800 sli, GTX 8800 SLI, 3870X2, 4850 CF) trenutno tjera FX6300 + HD7950. Nakon 10+ godina još ne pokazuje znakove umora. Nema coil whiena, zujanja brujanja, čak i org vent radi kao od prvog dana. Naravno podrazumjeva se redovno ispuhivanje prašine kompresorom.
Tako i na mom nema nikakvih znakova da je pred riku, vent gotovo nečujan, sve u svemu isplatilo se prije 8 godina dati preko 500 kn za napjanje ali me interesiralo jel ima potrebe za brigu jer ipak nije to malo radnog vremena...i dobro da si me podsjetio da ispušem komp, prošlo skoro dvije godine kako nisam

Momci hvala na odgovorima, riješili ste me dileme

Zadnje izmijenjeno od: slavonac90. 30.10.2017. u 16:38.
slavonac90 je offline   Reply With Quote