View Single Post
Staro 30.10.2017., 11:49   #9467
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Radim na dizajnu info charta za TV-e u trgovini i sad imam pristup nekim informacijama proizvođača...

Tuner:

Klasika, već se sad jasno označava DVB-T2/C/S2 HEVC h.265 jer je zapravo najbitnija informacija za prosječnog kupca.

Panel:

Nemam definirano koristi li se VA ili IPS, no mogu vidjeti je li nativno 50 ili 100 Hz (200 za 3D aparate).

S druge strane, koliko je to krajnjem kupcu zapravo bitno kad ga softverski diže na 200/400/600Hz ili više... Okej, kužim da odnosi prevagu u igrama, ali primarna namjena TV-a nije takva, pa bi možda zbunjivalo kupce.

Direct LED, Edge LED i Full LED, to mi je jasno označeno i vjerujem da će to naći svoje mjesto u informacijama.

Local Dimming, Micro Dimming, Wide Color Gamut, HDR idu definitivno unutra.
Koliko je info o USB 3.0 bitan?

Procesor:

Samo info je li dual core ili quad core, nitko ne ide u detalje. O RAM-u nikakvih informacija.

Naravno, htio bih staviti što je više moguće toga, no osim ograničenja prostorom (veličina tog info dijela), ograničen sam i time što mi proizvođači zapravo na kraju i odobre da napišem.

Pošto je sve to marketing, a veći broj ima psihološki učinak da je nešto bolje...ne znam kako će djelovati informacija od 50 Hz / 600 Hz panelu pored činjenice da su ljudi navikli na informacije o 200, 400 ili 600 Hz, te da većina ni ne zna da to nisu prave vrijednosti pojedinih panela.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote