Radim na dizajnu info charta za TV-e u trgovini i sad imam pristup nekim informacijama proizvođača...
Tuner:
Klasika, već se sad jasno označava DVB-T2/C/S2 HEVC h.265 jer je zapravo najbitnija informacija za prosječnog kupca.
Panel:
Nemam definirano koristi li se VA ili IPS, no mogu vidjeti je li nativno 50 ili 100 Hz (200 za 3D aparate).
S druge strane, koliko je to krajnjem kupcu zapravo bitno kad ga softverski diže na 200/400/600Hz ili više... Okej, kužim da odnosi prevagu u igrama, ali primarna namjena TV-a nije takva, pa bi možda zbunjivalo kupce.
Direct LED, Edge LED i Full LED, to mi je jasno označeno i vjerujem da će to naći svoje mjesto u informacijama.
Local Dimming, Micro Dimming, Wide Color Gamut, HDR idu definitivno unutra.
Koliko je info o USB 3.0 bitan?
Procesor:
Samo info je li dual core ili quad core, nitko ne ide u detalje. O RAM-u nikakvih informacija.
Naravno, htio bih staviti što je više moguće toga, no osim ograničenja prostorom (veličina tog info dijela), ograničen sam i time što mi proizvođači zapravo na kraju i odobre da napišem.
Pošto je sve to marketing, a veći broj ima psihološki učinak da je nešto bolje...ne znam kako će djelovati informacija od 50 Hz / 600 Hz panelu pored činjenice da su ljudi navikli na informacije o 200, 400 ili 600 Hz, te da većina ni ne zna da to nisu prave vrijednosti pojedinih panela.