Tema: Dobra klima
View Single Post
Staro 29.10.2017., 00:12   #2138
nexteen
Registered User
Moj komp

nexteen's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Pa vidi , ako uzmes merac potrosnje sve ce vam biti jasnije , no obrati paznju na ovo , ako se jako rashladi prostor tj zidovi i ti krenes sa klimom da nadoknadjujes tu veliku razliku u temp izmedju zadate i stvarne imaces sledeci problem . Klima krene da radi na max tj da se forsira i samim tim spoljna jedinica pocne da provlaci velike kolicine vazduha kroz sebe pa ako je napolje veca vlaznost vazduha i niska temp eto tebi defrosta svako malo , a kad je u defrostu nema grejanja , pa onda opet krene da greje da nadoknadi izgubljeno no eto brzo opet defrosta zbog velikog forsiranja i tako u krug , veca dara nego mera , tacnije samo se klima muci , velika potrosnja , gubi se sva prednost invertera . Super je sto se sa spoljne jedinice moze skinuti i lulica i crevo pa da voda iz nje slobodno curi , to znaci da ti ne treba grejac . Kako sam i rekao , trebace vam malo vremena da vidite sta je najbolje za vas ali po meni gasenje klime NIKAKO , a koliko ce smanjiti temp kad nema nikoga to je druga prica .

Pozicija br1 je svakako bolja od br2 , a verovatno bi bilo najbolje da je iznad ulaznih vrata u lokal i da duva na br.1 . Svaka kvalitetna inverter klima jako brzo reaguje na promene temp , ja kod mene cim otvorim terasna vrata , skoro pa bukvalno odmah klima reaguje i krece da greje , naravno to je izrazenije kako je napolje hladnije .
Stan 48m2 , PVC stolarija , jedan spoljni zid - cigla - 45cm , izolovan stiroporom s unutrasnje strane : decija soba 3cm , kuhinja 2cm , terasa spolja 5cm i iznad stana je tavan izolovan mineralnom vunom 10cm
nexteen je offline   Reply With Quote