Tema: Dobra klima
View Single Post
Staro 28.10.2017., 23:51   #2135
mirna
Registered User

Datum registracije: Oct 2017
Ma brate, svaka tebi cast, em si pomogao meni, em ce ova nasa prepiska pomoci i drugima sa slicnim nedoumicama...
Sto se tice struje u prostoru, mislim da je ona svo vrijeme na skupoj odnosno poslovnoj tarifi, a u prostoru necu biti ja nego moji zakupci,
no svejedno bitno je da si mi sve objasnio a ja cu njima...
Ne znam koliko cu ih uspjeti ubjediti da uopste ne gase klimu, ali mozemo probati jedan dan ovako jedan onako pa uporediti potrosnju...

Kad je vanjska jedinica u pitanju, ona nece biti na frontalnoj strani objekta, nego sa boka i prilicno je zasticena mojom i komsijinom kucom,
mada cu joj ja napraviti neki poklopac od lima zbog golubova sa komsijinog oluka, a crijevo za kondenz nije potrebno ,
jer upravo gdje bi vanjska jedinica trebala da dodje nalazi se saht za kanalizaciju i oborinske vode, tako da je to super...

Interesuje me tvoje misljenje po pitanju pozicije za klimu u prostoru...
Ovo su dvije najizvodljivije pozicije za unutarnju jedinicu, jer su u neposprednoj blizini stepenista kuce,
pa bi se instalacija mogla provuci do njega, prostemati kroz zid i izbaciti na bocnu fasadu kuce...
Ostale pozicije u prostoru su manje izvodljive...

Meni licno vise odgovara pozicija 1,ali ne znam koliko je dobro da je klima nasuprot ulaznih vrata iako je udaljenost gotovo 7m.
Pozicija dva- mislim da bi prostor zagrijavala na neki kruzni fazon, ali tu imam problem ako ljudi odluce taj prolaz zatvotiti rigipsom
pa bi klima duvala u zid, zbog toga mi je ova prva varijanta bolja, naravno ukoliko nije bas protiv nekih pravila koje treba ispostovati...
mirna je offline   Reply With Quote