View Single Post
Staro 28.10.2017., 11:51   #1176
Nick7
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2004
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
95% ekipe ganja igre. 5% ekšuali može naplatiti taj procesor. A neka me netko uvjeri u suprotno na forumu sam 11. godinu sada, od aktualne i aktivne ekipe koja sudjeluje u tim temama, ne znam je li sam nabrojao 5 ljudi koji stvarno žive i mogu nešto od toga, uključujući tebe i Lewisa. Neka se ne uvrijedi netko ako ga nisam prepoznao, ali uz vas 2, možda još 2 eventualno 3 osobe...možda.

Nadalje, neki dan mi je kolega pričao kako je gledao nečiji (mislim da onaj iritantni LinusTechTips) koji je poredao sve od socketa 775 do valjda zadnjeg 1151. I kao ništa vam nije bitno koliko vam je bitan SSD... eto ti. A za gorenavedenih 95%, možda je to i istina.

Tako da se ne treba oko toga ionako previše zamarati.
Realno, cak i od onih koji zaradjuju na tome, tek manjem dijelu to ce igrati ulogu.
Primjera radi - koristimo brdo x86 servera za ESX infrastrukturu. CPU nije nikad bottleneck, a izmjenom 4+ godina starog HW-a s novim, jedva se vidi razlika u CPU potrosnji na virtualci (s obzirom na novu generaciju procesora). Jedini razlog za upgrade je vise memorije + support. FYI, ovo je sa Xeon procesorima.
Stovise, i na serverima gdje se vrte intenzivne stvari, nema nekih bitnih razlika.

U principu, jedino gdje ta razlika u snazi izmedju generacija ima nekog smisla je tamo gdje ono sto vrtis zabije sve na 100% - a to su upet usko specijalizirane aplikacije.