Tema: Dobra klima
View Single Post
Staro 28.10.2017., 10:06   #2129
nexteen
Registered User
Moj komp

nexteen's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Pa vidi , rekao sam ti vec , jako je zjbno preporuciti bilo sta s obzirom da nije mala m2 , lokal je u pitanju , visok plafon , gore negrejan i neizolovan prostor , a oni su ti pak predlozili nesto od ove dve klime . Znam ja da ti zelis proci sto jeftinije i da ti klima sto manje trosi ali ti po meni nema sanse da imas malu potrosnju , bar ne kad udare jaci minusi . Bilo bi dobro da je taj plafon izolovan sa unutrasnje strane jer ces tu imati najvece gubitke . Po meni za takav jedan prostor bi bila najbolja jedna Nocria 14 , no tebi je i 1600 skupo a ko zna posto je Nocria . Znaci em uslovi za grejanje nisu dobri , em je to lokal pa ce se vrata otvarati svako malo , a ove dve klime bi bile dobre za tu m2 solidno izolovanog prostora , znaci minimum 5cm stiropora , dobru stolariju , a ti na to jos imas ta ulazna vrata kroz koja ce svako malo neko pustati hladan vazduh . Kazem , jako je nezahvalno i ne zelim da ispadne da smo ti preporucili nesto sto ne funkcionise kako si zamislila , moje je da ti okacim neke podatke ali ce ti sama morati da preseces sta je za tebe najbolje . Primera radi , ove Fujitsu ti moze dati oko 3.2kw na -15c , ovo je uz maksimalan izduv i potrosnju , dok ta Nocria 14 moze dati 5.8kw na -15c , znaci nema jace klime od nje u tom cenovnom segmentu , zver od klime . Sad sam ti svasta nesto rekao , imas opciju za jednu od ove dve ali ako se desi da posustanu kad su jace zime da uplais jos nesto dodatno , ako ne uspeju ugrejati lokal , zavisi koja mu je namena , ili da se isprsis za ozbiljno jaku klimu , kvalitetnu i dobru klimu kao sto je Nocria sa dobrim performansaama sto po jacini to po potrosnji .
Stan 48m2 , PVC stolarija , jedan spoljni zid - cigla - 45cm , izolovan stiroporom s unutrasnje strane : decija soba 3cm , kuhinja 2cm , terasa spolja 5cm i iznad stana je tavan izolovan mineralnom vunom 10cm
nexteen je offline   Reply With Quote