Imam Celeron 1300 sa 512 MB SDRAM-a, WinXP Pro SP2, NOD32,
To računalo radilo je besprijekorno sa diskom od 40 GB ATA 100 Maxtor sve dok nisam instalirao USB router za ADSL. Onda počinju problemi. Završna faza je da se komp neće dignuti već ide u plavi ekran sa porukom o ozbiljnoj greški.
Testiranjem diska utvrđeno je da je disk u redu, chkdsk iz repair konzole sve uredno prođe jedino na nekom mjestu od recimo 63% zna čekati po sat vremena i onda ide dalje da bi nakraju rekao da je sve OK sa diskom. Slično i ostali programi za dijagnozu. Kad pokušam reparirati , Repair nakon početnog kopiranja fajli za setup i prvog restarta ostane zblesiran, tj plavi ekran ili slično. Znači repair windowsa nije moguć. Kad se instaliraju windowsi na novo, tj napravi se ponovo particija, formatira se i onda instalira - sve radi OK i Windowsi su besprijekorni.
Sad sam kupio novi disk od 160 GB Seagate Baracuda ATA 100 i stavio njega u komp, a starog ostavio kao sekundarni. Na novom su windowsi i sve je radilo OK dok nisam instalirao USB router za ADSL. Drugi dan po paljenju kompa - pušiona. Komp se ne boot-a. Stoji još u bios ekranu, izvrti memoriju, i kad krene na disk smrzne se sa porukom YoYo.
Isti disk sam stavio u drugi komp da se proba tamo boot-ati, tamo se javi plavi ekran sa porukom o ozbiljnoj greški.
Više nisam pametan. Jedino da sve neko vrijeme vrtim bez ADSL-a pa da vidim situaciju. Ali ko će izdržat bez ADSL-a. Bolje biti gladan.