Citiraj:
Autor Alister
@votkavisnja
Bnet 99% sam siguran da ne može u bridge mode.
Asus može raditi u AP modu rada i onda se spaja na bilo koji Lan port, a DHCP ti dodjeljuje router Bnet-a (na asusu ugasi DHCP).
Ako ti je Asus spojen na Bnet preko Wan porta onda postavi drugi subnet na njemu i uključi DHCP za njega na Asusu. Ako ti se bude i dalje onda dešavao problem možeš postaviti dinamičku IP adresu u postavkama WAN-a i Bnet ti bude dodijelio IP adresu. Ako to ne radi onda se zbrejka Bnet te to prijavi službi za korisnike.
|
Što se tiče BNET-a i konkertno TC7200 modema, on može u Bridge mode, kontaktirao službu za korisnike i rekli mi da ako se odlučim, nazovem i njihovi administratori kroz par dana to srede i jave kad je prebačen u Bridge mode. Sada da li lažu neznam, ali sam već čitao tu po forumu postove u kojima ljudi govore da su prebacili BNET router u Bridge bez frke.
I sada kad sam ga spojio preko WAN porta DHCP na njemu je ugašen i adrese dinamički dodijeljuje TC7200. Nisam ni siguran u postavkama ASUSa ukoliko odaberem mode AP (Access Point) da mogu postaviti DHCP na njemu. Također u wizardu Asusa je slikica ukoliko ga koristiš kao AP s drugim modemom da se onda Asus spaja s tim drugim modemom preko svog WAN porta.
Mogu se probati poigrati još malo s tim postavkama i vidit u čemu je problem, iako uz ovakvu konfiguraciju mi nije jasno što ne valja BNETu jer ima još uređaja koji su spojeni na njegove LAN ulaze (doduše nemaju fiksni IP) i uredno se TC7200 reboota korektno. Možda je fakat problem fiksne IP od strane Asusa koji je u njega spojen?!