Pozdrav. Za pocetak moje iskustvo sa vintage uredjajima je generalno lose,nemaju sto traziti sa novima. Svima je potrebna detaljna reparatura svega: kondezatori,mosveti,tranzistori,zavojnice,ovjesi na zvucnicima itd...
previse ulaganja za ono sto se dobije po meni.
Problem koji se gore opisuje sa manjkom snage na malom pojacanju je obicno vezan uz malu snagu pojacala,nema dovoljno mida i basa na malom i visokom pojacanju,pa se cuje samo najmanje zahtjevan dio,a to je visokotonac. Ne pomaze sto je zvucnik diran,pa se uopce ne znaju specifikacije sadasnjeg zvucnika. Audiolab 8000 s -se, je dobar samo za 6 ohm i manje zvucnike,jer preko 10h na svim 8 ohm zvucnicima prekida,i ode u safemode. I u servizu kazu da to tako mora...super. posjedovao sam istog,jel. Sam zvuk tog audiolaba je ok samo iznad 9.30-10 h,kada se pojacalo dovoljno otvori,i ima snage da pokrene moje 8ohm 100w bookshelf zvucnike sa kompresijskim kutijama(audio epilog Ice).
Znaci to pojacalo je neupotrebljivo za jace zvucnike od 8 ohm,isti problem je bio i kada sam pojacalo spojio na wharfedale 220 od 8 ohm,a na 6 ohm vardusu nikakvih problema. Znaci jednostavno nema snage za nesto zahtjevnije zvucnike.
Sada imam rotel ra1070(2x100w na 8 ohm) i nosi se sa AE bez i malo muke...
Isprobao sam dosta sistema, i mogu slobodno reci,da uz minimalno 100 w u 8 ohm,i obavezno posrebreni zvucnicki kabel,ovaj Audio epilog Ice(Gold verzija od cca 2500 kn) jede sve sto se pred njega stavi. I to u prostorima do 30 kvadrata,nevjerojatan mali zvucnik...
ja posjedujem ovu jeftiniju verziju,a prijatelj original od 6000 kn,i razlika je cujna po meni samo u basu,koji je kod originala malo jaci,tvrdji i daje malo vise topline samom zvuku,i djeluje vise sexi.
A ovjaj moj gold smo usporedjivali sa zvucnicima od preko 2000e, i sto se tice mida i visokih nadjacava sve. Naravno ne moze se ocekivati da ima bas koji rusi zidove(13 cm bas,2,5 cm visoki),ali ima ga taman za rock,metal,jazz. Malo basa nedostaje kod electro i ozbiljne glazbe. Ali se to rjesi sa dobrim subom,koji se i preporucuje sa tim zvucnikom...
Uglavnom nas zvucnik,koji za nikakve pare jede sve pred sobom...
Kome nije puno novaca,neka poslusa i original ice,ali mislim da ce vecina biti prezadovoljna i sa ovom verzijom od 2000 -3000 kn ovisno o finishu.
Inace na ovoj skupljoj verziji je doradjena skretnica,i montiran je mid bas driver osobne proizvodnje,koji je nesto osjetljiviji od peerlessa koji se ugradjuje u ovaj jeftiniji,pa je zbog toga i bas nesto naglaseniji.
Mi u drustvu imamo 3x ice i 1x adut,imali Peyote,Jana...I generalno za prostor od 15 20 m2 Ice izlazi kao apsolutni pobjednik. Peyote su odlicne,ali zahtjevaju barem 30m2 da imaju zraka za disanje. Jana je ok,ali po meni nedovoljno rezolutan zvucnik,Jana 2 je nesto bolja,Jana tower moram reci jako lose,samo je dobar za filmove,issa je dobar zvucnik,narucito za prostor veci od 25 m2,a moze se naci polovna za oko 3000kn.
Ovo nije nikakva reklama,nego moje osobno iskustvo,i iskustvo ljudi sa kojima se druzim.
Evo smo neki dan nosili moje jeftinije kod decka koji ima monitor audio silver 2(6500kn),i silveri zvuce kao da sviraju iz druge sobe naspram Icea,jedino sto decko ima neko cambridge audio pojacalo od 85 w na 8 ohm(8500kn),sa ugradjenim dac om. i morali smo ga tjerati na 2 3 h da bude glasno. Isto pojacanje moj rotel postize na 10 11 h !!!