pozdrav svima, i mene zanima malo ova tematika, na "nagovor" frenda koji se polu-kuži u bitcoine odlučio sam na BTM-u u rijeci isprobati cijeli taj hajp i kupiti nešto bitcoina, u vrijedosti od 50kn

ubacio sam svoj broj moba, potom utipkao kod koji mi je došao smsom, stisnuo kupit bitove, ubacio 50kn i nemam blage koji sam key skenirao na BTM-u, mislim da sam zabunom private, a on mi je rekao public... ali ajde, valjda sam to nekako uspješno napravio i onda sam pokušao "sa papirića" prebaciti bitove na mycelium - app na androidu, tu sam muku mučio i na kraju mi se čini i da sam na neki način (neznanjem) spušio i tih 50kn, pokušao sam na cold storage, QR codes, jedanput public pa potom jedanput i private key (di su uglavnom izlazile poruke tipa "spending...."), onda sam probao sa ikonicom fotoaparata prebacit i tu sam nekako uspio, međutim, od tih nekih 5 i nešto dolara, uspio sam prebaciti samo 3.64... dok su ta 2$ ostala "negdje visiti" - uopće ne znam kako bi to drugačije objasnio, onda sam pokušao opet obaviti nekakvu transakciju (meni zbunjujuću) da bi mi balance sada nakon svega toga ostao neka 2$... pretpostavljam da sam sa tim nekim nejasnim transakcijama stvarno izgubio taj novac nepovratno? di je to otišlo? evo, mogu i screenshot ubaciti iz myceliuma ako koga zanima... jako mi je žao tih 50kn jer tu sam išao na "neprovjereno", umjesto da sam se dobro informirao prije svega na netu, dobro da nisam uložio npr. 500kn pa to "translatirao" negdje...