View Single Post
Staro 22.10.2017., 18:33   #6935
+Tenja
Registered User

Datum registracije: Sep 2014
Citiraj:
Autor MasterX Pregled postova
da je bnet (vipnet) smece od ISP-a to je stara vijest, ali da im je podrska toliko u mega-qrcu, e to je vec posebna kategorija... poslao sam im mail sa zahtjevom da ugase CGN na jednoj prikljucku, naveo ID korisnika itd. nakon 2 tjedna jos uvijek nista

onda sam preko http://www.bnet.hr/podrska/kontaktirajte_nas_24_7 to isto napravio, naravno jos uvijek nista

toliko banalan zahtjev od strane korisnika, koji ni nakon 15 dana nije odradjen za sve one koji imaju alternative, NE ici na bnet

iz iskustva znam da je bridge mode kod Bnet-a tezi SF, od svadjanja sa njihovim net-adminima (da BRIDGE MODE nije moguce ukljuciti zbog sigurnosti!!!! - kod svih drugih ISP-a to nije sigurnosni problem) do toga da prilikom svake manje promjene u bnet sustavu, bnet coax modem resetiraju nazad u router mode, pa treba opet proci 9 krugova pakla (podrske, paraolimpijskih-admina i sl.) za vratiti coax modem u bridge mode...

naravno mozete na svom routeru staviti fixni IP na WAN interface-u i postaviti taj IP u DMZ na bnet routeru, ali htio sam izbjeci double NAT, krsenje bnet routera na vecim opterecenjima (>500 konekcija) itd.
Kod mene upravo suprotno.

Telefonski poziv, tehnička podrška, molim prebacivanje rutera u bridge mod i micanje s carrier grade nat-a. Na pitanje razloga naveo sam da imam svoj Mikrotik ruter te da mi treba mogućnost spajanja putem VPN-a na vlastitu kućnu mrežu, te da mi ne radi spajanje u firmu putem VPN-a, zbog firewalla koji radi 'drop' pokušaja spajanja s CGN adresa

Dan kasnije čovjek nazvao dok sam bio na poslu, pitao da li može prebaciti i da li netko može provjerti da li radi. Odgovor je može te da ako mu prolazi ping na ciljano otvoreni port za test da je to to. Probao, potvrdio i evo da kucnem u drvo sve radi

p.s. Ako sada zbog pohvale nešto krepa tebe krivim
+Tenja je offline   Reply With Quote