Našao dopis:
Uglavnom prvo sam se javio u dučan di su mi rekli da nisu imali reklamacija na taj model a da reklamaciju mogu poslati mailom.
(tu su u prekršaju jer reklamacije moraju zaprimiti na prodajnom mjestu).
Savjet probaj prvo bez dopisa pa ako te otkantaju predaj im dopis sa potvrdom ili poštom.
Citiraj:
Predmet: Materijalni nedostatak proizvoda
Dana xx-xx-xxxx predane su na reklamaciju xxxx. (preuzeo: xxxxx)
Prema čl.5 i 6 Zakona o zaštiti potrošača te čl.400 i 401. Zakona o obveznim odnosima prilažem reklamaciju za nevedeni proizvod.
Pošto reklamaciju nije bilo moguće predati u pismenom obliku u samoj prodavaonici obračavam se ovim putem.
REKLAMACIJA: proizvod ne zadovoljava svojstva kako piše na kutiji proizvoda.
Čižme bi trebale biti za sve vremenske prilike što se u korištenju proizvoda nije pokazalo takvim.
Reklamacija se odnosi na propuštanje snijega i kiše te se pokazao da proizvod nije adekvatan za navedene vremenske prilike.
Prema čl. 410. Zakona o obveznim odnosima, pridajem izjavu o raskidu ugovora te tražim povrat novca.
Molim reklamaciju riješiti u što kraćem roku.
U prilogu: (slike proizvoda, račun i izjava o rasklidu ugovora)
S poštovanjem,
|
Uglavnom zvali odmah drugi dan da mogu zamjeniti za drugi proizvod ili povrat novca
Dopuna: Uz to sam još dodao Obavijest o jednostranom raskidu ugovora (nek se nađe)
Citiraj:
Obavijest o jednostranom raskidu ugovora
Za FIRMAXXX d.o.o., ADRESA XXXX,
Ja, _________________________________________________ (ime i prezime potrošača) iz
___________________________________________________ (adresa potrošača: mjesto, ulica, broj) ovime izjavljujem da jednostrano raskidam Ugovor o kupnji sljedeće robe/usluge:
____________________________________________________________ (upišite naziv artikla)
prema broju računa ili broju narudžbe ____________________ (upišite broj dokumenta) primljene
dana _____________________. (upišite datum)
U _____________________ (grad/mjesto) dana _____________________. (datum).
__________________________ Potpis potrošača (samo ako se ovaj obrazac ispunjava na papiru).
|