Citiraj:
Autor Dottore
Clickpad možeš zamjeniti od modela xx50 touchpad.
Eh da, čestitke na prinovi. 
|
Znam. Stvar je što već četvrti put imam ovaj clickpad (imao sam t440, t440s, x240 i sad t540p).
I iskreno meni je od prvog dana sasvim dobar. Istina novija verzija s odvojenim buttonima je bolja, ali ovaj mi je sasvim neloš. Za većinu stvari ionako je potrebno samo ga taknuti prstom a ne u potpunosti pritisnuti. Kad treba pritisnuti rub reagira precizno i ne iritira me.
Dapače, ono što mi je najbitnije, 2 i 3 finger geste rade fantastično precizno.
Imao sam također i dell lattitude e7440 za koji je u svim recenzijama pisalo da je touchpad skroz okej pa je meni bio neupotrebljiva katastrofa. 2 finger scrollanje je toliko zapinjalo i preskakalo da mi je jeo živce čim bi ga uzeo u ruke.
Uostalom s obzirom da t540p ne vidim kao ultraprijenosnik koji služi za vađenje na kavi i kopanje po internetu, nego kao prijenosni stolni PC. Uvjek ga nosim u zasebnoj torbi u kojoj su punjač i miš. Često ga znam ponijet npr bez baterije da bude lakši jer ga ionako koristim samo na punjaču, na stolu. Za brze internet gluposti imam ipad.
Za moje osobne potrebe se jednostavno ispostavilo da mi je ultrabook sa ULV procesorom poprilično nesposobna mašina koja mi ne može radit mnogo više od ipada. Na npr i7 4600U ne mogu miksat (pro-toolsi). Ne mogu obrađivat video (premiere). I onda bi mi se ultrabook pretvorio u internet igračku a to mi i ipad može biti sa svojih 500 grama mase. Ovaj t540p je radi 4710mq totalno druga priča. Kad ga ponesem možda malo boli rame ali zato sa sobom imam potpuni luksuz stolnog pc-a i mogu što hoću.
Ali kad si već spomenuo. Gdje mi je najpametnije naručit moderniji touchpad s novijih modela i tipkovnicu s US layoutom?