View Single Post
Staro 21.10.2017., 14:27   #1034
Nikox
Premium
Moj komp

Nikox's Avatar

Datum registracije: Aug 2017
Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Mozebit da je opticka varka u pitanju jer vrlo tesko je sa fotografije procjeniti ali meni one nisu simetricno postavljene da obje gledaju u istu tocku.

Evo povukao sam ravnu liniju....

Drugi problem je razmak. On je definiran kao 2 x WL i tih 76cm je za 790MHz a ti trebas 2 x WL za 1710.1MHz tj. 17.53 x 2 = 35.06cm no ni tu nije kraj jer treba definirati razmak od cega do cega !

U slucaju 790MHz to je zadnji direktor na anteni ali u slucaju 1710MHz to je razmak od direktora gornje antene koji ima duzinu 4.38cm ( 1/4 WL ) do tog istog direktora na drugoj anteni !

Pod direktor i njegovu duzinu se misli samo jedan kraj tj. ljevi ili desni i sad ako hoces bas totalno precizno onda ni ovome nije kraj jer ne znamo koeficijent skracenja samih direktora
koji je isto prisutan pa bi i njega valjalo uracunati u formulu. Da ti skratim muke nadji taj 4.38cm pa postavi, izmjeri pa 1cm gore ili donju 1cm dolje pa izmjeri ili obje "rasiriti" po 1cm pa
opet izmjeriti... nema ti druge nego na lojtrice opet ako hoces neku maximalu izvuci.
Ne znam kako su njegove iskre ali na moju jednu antenu nije bio dobro postavljen nosač, pa je jedna bila bliže stupu na koji se montira. Slika dolje crvena crta gdje je bio montiran nosač na antenu. Zato nisu simetrično
https://imgur.com/Orm28gp

Zadnje izmijenjeno od: Nikox. 21.10.2017. u 14:48.
Nikox je offline   Reply With Quote