ALiEN
Ne moze niko da ti kaze koliko ti klima trosi na odrzavanju , to ne zavisi od klime vec od gubitaka koje imas na odredjenoj spoljnoj temp .. Kupi merac i sve ce ti biti jasnije nije to toliko skupo
Iza Horizonta
Pa vidi , kao sto sam rekao , kod tebe je najveci problem to sto kad udari jaci minus tj ispod eto tih -15c , zidovi hladni ko led , gubici veliki , ti upalis inverter koji je svakako sigurnija varijanta od obicne klime tj manje su sanse da rikne ako je palis i gasis ispod -5c , no ta klima kad je upalis krene silovito da greje tj daje svoj maximum , ali kako su veliki gubici i jos ako je malo veca vlaga eto ti brzo defrosta . I tako ona upadne u defrost bar 5-10 a mozda i vise minuta , pa onda se opet zaleti da to zagreje ali kako radi na max ona opet posle relativno kratkog vremena upadne u defrost i tako u krug , muci se i tesko postize .. Klima je predvidjena da greje makar solodno izolovan prostor , bez da se gasi , najmanje trosi na odrzavanju zadate . Sve ovo sam ti opisao da imas uvid sta moze da se desi , ne i da mora , zavisi od mnogo cega ali trebas znati da se to lako moze desiti . Jedina tvoja sreca je sto kako ide jaci minus vlaga je sve manja i redji su defrosti .
Bice taj Gree svakako bolji od ove klime , tu nema sumnje , morao bi biti , samo sam ti napisao sta mozes da ocekujes tj da se ne oslanjas na to sto je inverter pa ce to mnogo bolje raditi ili mnogo manje trositi. Mnogo toga ima uticaj na rad i potrosnju klime ..
Stan 48m2 , PVC stolarija , jedan spoljni zid - cigla - 45cm , izolovan stiroporom s unutrasnje strane : decija soba 3cm , kuhinja 2cm , terasa spolja 5cm i iznad stana je tavan izolovan mineralnom vunom 10cm