Citiraj:
Autor Deekay
btw. pitanje: Da li mogu u učionici 1 napraviti statičke adrese a dalje ide DHCP. U toj mi je učionici glavni ruter iz kojeg ide u sw pa u 11 računala. Mislio sam staviti dodatni ruter između glavnog i switcha, pa bi preko njega mogao dodjeliti statičke adrese budući da bi to bila nova lokalna mreža. Jesam u pravu, da li bi to tako radilo?
|
Izvedivo je, ali ne vidim zašto bi to radio? Ne vidim svrhu toga?
Mana je svakako dodavanje još jednog uređaja u mrežu, za što nema neke svrhe, imaš jedan gateway (izlaz na net, konkretno TELE2), pa nije logično da imaš 2 routera, niti imaš potrebe za tim.
Citiraj:
Autor night5talker
hvata mi 2-3 crtice signal ali bez obzira na % signala ne mjenja se rezultat brzine, probam jos na tavan sutra odnjet router pa odvrtiti par testova
|
2-3 crtice je rang 50-75%, nije to neka sreća, 75% još ajde, ali 50%... Zato ti download i oscilira, na 75% se biće vrti oko 30Mbita, onda sa padom na 50% padne na 10 Mbita ili niže. Nisan upratija unatrag postove, ali nadam se da nisi kupovao router da pojačaš signal, jer je to bacanje novca... Ili mijenjat poziciju ili se igrat sa antenama. Naravno uzmi u obzir i da to tvoje mjerenje ovisi i o drugoj strani, pitanje je koliko brzo i stabilno taj fajl može putovat prema tebi sve da ti imaš 100/100 konstatno... Evo ja trenutno skidam nešto avg. 600 kb/s (ekvivalent 5 Mbita), a veza je 50 Mbita