View Single Post
Staro 18.10.2017., 18:58   #225
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova

Sa WiFi na 2.4 Ghz je odavno loša situacija, svakim danom sve gora zbog zagušenosti banda pogotovo po zgradama.
Primjera radi a pisao sam već u Bnet temi, treba gasiti WiFi na "malom modemu" jer nema svrhu i samo zagađuje band.

Za sada toliko
ubacit ću se sa svojim stavom - situacija na 2.4ghz zapravo je sve bolja i bolja.
to sam u ovoj temi pred par stranica i grafički prikazao. dolaskom usranih N routera sa mikro internim antenama, područje pokrivanja tih routerčića se drastično smanjilo u odnosu na G standard. ako uzmeš u obzir da sad većina po defaultu radi na 40mhz, pad pokrivanja je još veći. dok sam prije imao hrpetinu mreža sa full jakim signalom u dosegu, sad su pri dnu grafa na -90 dBm.

osim toga, kad sam pokušavao natjerati svoj router da radi na 40mhz, jedini način je bio da master kanal stavim na isti kanal gdje imam i jaku susjednu mrežu, a extended kanal je bio gore ili dole. i neovisno o tome šta imam na istom kanalu mrežu na -50dB od susjede, na 20mhz imam oko 40tak mbita, na 40mhz imam oko 80tak mbita realne brzine. naravno, samo dok susjeda aktivnije ne koristi net, iako s obzirom da ju znam, ima samo mobitel pa to nije neka stavka.

po pitanju usb kartica, ja imam od tplinka neku gromadu sa 2 antene, i to čudo mi lovi (i uspije se spojit) na 500-600 metara udaljen hotspot. na mom routeru drži full brzinu cijelo vrijeme.
jp_rv je offline   Reply With Quote