View Single Post
Staro 18.10.2017., 06:40   #3691
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Cijene su vrlo dobre, nadam se i istinite a neki neki zaheb.
Mozda je AMD vec lagano krenuo rijesavati zalihe Zen-a zbog dolaska Zen+?
Opet, ljudi javljaju da su im r5 1600 dosli sa 8/16 jezgri, spusta se cijena r7 1700.
Mozda su potrosili vecinu 1600-ica pa sad zele prodat i ostalo kakogod, jer bolje prodat nego gomilat lager?
A mozda je sve ovo samo necija greska, a mozda su u sumi?

Ugl. meni se trenutno svidja ova situacija, jos kad bi se nesto slicno desilo na podrucju GPU-a, bilo bi super

EDIT: Sad vidim da je u centro.hr cijena puno veca. Ocito je doslo do nekog zaheba.
Kako i zasto?
Pa, mogu pretpostavit da je islo nesto u ovom stilu npr:
Radio sam kao prodavac, nije bitno gdje i sto.
Ali politika je bila, ako se stvar X od proizvodjaca Y pokvari u garantnom roku, u 90% slucaja se to ne popravlja,
nego stranka dobije odobrenje za zamjenu, sa time dodje kod nas u ducan i trazi stvar X proizvodjaca Y ili to moze biti i nesto kompletno drugo, nije bitno, sve mogucnosti su otvorene dokle god
su stvari odabrane za zamjenu cijenom jednake ili skuplje od stvari X koja se pokvarila.
Medjutim ako je npr stvar X kostala 3000kn jer je bila taj tren na akciji, a sada kosta 3500kn, onda nasi referenti (ili sto su vec) smanjuju cijenu, ali zbog programa u kojem radimo,
cijena se spusta u svim ducanima taj tren (sve je povezano internetovima). Na recimo 30min, dok mi kupcu obavimo zamjenu, nakon toga se vraca na staro stanje. Pa se mozda ovdje desilo nesto na tu shemu.

Zadnje izmijenjeno od: Disco. 18.10.2017. u 06:48.
Disco je offline   Reply With Quote