@Sinac, skjuze mua, ja sam rekao da ne ulazim u cijenu. Kao što rekoh, poznajem ljude koji dilaju malo deblje količine hardvera. Decidirano sam ih pitao za i7 8700K i cijenu. Ne da bi tebi mećao, nego za sebe, za svoju informaciju.
Čoek mi je sat vremena poslao screenshot emaila od regionalnog ureda Intela u kojem piše da je "delivery date unknown ATM. More info in next few days.".
Možda su ovi imali tih 5 komada. Možda nisu. Ne kažem da lažu, ali nebi bilo prvi puta. Ekupi je imao u ponudi Ryzena na launch day a u biti je negdje bila sakrivena poruka da su u dolasku 5-7 radnih dana.
U vatru si se uvalio sam. Ja nisam zauzeo ničiju stranu, samo prenio info kojim raspolažem. Što se cijena tiče, ista stvar. Koja će biti maloprodajna, isto će se znati kad dođu neke veće količine.
Ne znam čemu loženje takvo. Smatram da su ljudi sa PCE foruma poprilično pismeni i informirani oko svega, tako da vjerujem da bi u 5 HR kupaca bio barem jedan kolega sa PCE foruma. No eto, nije se javio da ga je ubo. Druge forume ne pratim pa ne znam.
I uostalom, kakva je sad to frka oko cijene? 400 eura mu je EU preporucena cijena. Sto je onda problem ako je kod nas 3000-3100? To je to onda.
Dostupnost? Ne bojim se da Intel neće moći naštancati za pokrije demand. Izgleda da su iznenadili i sebe sa tim procesorom.