View Single Post
Staro 16.10.2017., 20:14   #2340
panda505
(╯°□°)╯︵ ┻━┻

panda505's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor Halos Pregled postova
Postoji nekakva činjenica koja ovo potvrđuje?

Recimo, ja nisam mogao podnijeti nikakve kemikalije, emulgatore, zaslađivače više od 6 mjeseci. Do te mjere da sam osjetio da je neka hrana čisti otrov.

Bezopasni su ako si zdrav ko zdren.
Bezopasni su - točka.
Iako nema previše znanstvenih istraživanja o utjecaju zaslađivača na čovjeka, ona koja su izvedena pokazuju da nema štetnih posljedica.

Citiraj:
Autor Guls Pregled postova
Sve ovisi koji zaslađivač, vjerujem da ih ima bezopasnih, ali također za minimalno dva je dokazano da su štetni, aspartam i sukraloza. Aspartam je kancerogen (metilni alkohol), a sukraloza šteti štitnjači (i jetri i bubrezima i mjehuru...). Količina je okidač i teško da netko tko umjereno troši iste može nadrapati kao što je kolega exer naveo, no ko za vraga imam pored sebe jedan rijedak živi primjer da ipak može. Svi smo različiti, tjelesno, konstitucijski, organski i imunološki, većina nas je imuna na čudo isusovo, ali na kraju balade se sve zbraja i oduzima i nikad ne znaš kakve si sreće.
Med i šećer su meni majka svih sladila, kad radim palačinke, kolače, ćušpajze - samo šećer, kod čaja ide med i amen diko. Sva ova "lowfat" ili "lowcarb" sladila samo proslijedim u smeće.
To sa aspartamom je već DAVNO debunkano.
Neki talijanski istraživači su napravili tu poveznicu između aspartama i raka, no ne postoje istraživanja koja bi dokazala da je aspartam kancerogen.

Što se ostalih tiče - glavna 4 zaslađivača koje se koriste su relativno bezopasna.
Opasni su u velikim dozama - no u velikim dozama su i druge stvari opasne (između ostalog i voda, kava i sl.) - i to tolikim dozama da ih ne možeš konzumirati dnevno ni da želiš.

Aspartam
Citiraj:
However, experiments have shown that the doses of aspartame required to pose danger to humans are far larger than what any normal person could consume in a day. The FDA has set the acceptable daily intake (ADI) for aspartame at 50 mg/kg of bodyweight - the equivalent of a whopping 18 to 19 cans of diet soda.
Sukraloza
Citiraj:
The acceptable daily intake (ADI) for sucralose is 5 mg/kg bodyweight per day, but the typical person’s estimated daily intake is a significantly lower 1.6 mg/kg per day.

I'm only here to see how the story unfolds. Any self-respecting leading man would do the same.

panda505 je offline   Reply With Quote