Citiraj:
Autor freerock0
mislite li da bi ovaj spomenuti ruter osigurao konstantnu brzinu veću od 10 Mbs ?
Ako bi trebalo , kupio bih i Iskrine antene ako bi to pomoglo pri povećanju i ustabililo brzinu.
|
To nikako
ne mozes znati osim da mozes isprobati kako se koji uredjaj ponasa kod tebe. Ista stvar je i sa antenama, nekome su pomogle a ima i slucajeva gdje signal bude poboljsan ali brzine su i dalje iste ili slicne...
Ja sam od Iskrine P-5045 napravio ovo:
Ta antena na mojoj lokaciji nije bas najbolje radila sa MF 283+, brzine iste kao i bez antene. Na drugim lokacijama je opet poboljsala stanje.
Krepavanjem i opcenito povlacenjem mf283+ od strane vip-a jer masovno umiru ( svijetli samo power lampica ) i dobivanjem Huawei B310s-22 situacija se promjenila.
Iako bez ikakvih antena taj router mi daje manju brzinu od mf283+ i po tom pitanju je losiji, sada sa ovom preinakom Iskrine je sasvim druga prica.
Sada izmjereno popodne:
Nocas +80Mbps bez problema bilo...
Imam 8m H155 coaxa sa tom antenom i ajd, zadovoljan jesam mada te brzine sam imao bez ikakvih antena sa mf283+ prije nekih 2-3 mjeseca dok nije nesto opala opcenito usluga kod vipa.
Mozda je problem kod mf283+ sto nema opcija za antene, nema podesavanja koja ce raditi, unutarnja/e ili vanjska jedna + unutarnja jedna ili obadvije vanjske a ovdje na B310s-22 to se moze podesavati.
Sa mf283+ ako prikopcam antenu nikako nisam mogao dobiti dobar SINR na mojoj lokaciji iskljucivo, a sa B310s-22 je OK.
U svakom slucaju prije bacanja 100€ za nekakav router na nevidjeno + 550kn za antene stvari valja prvo isprobati ili biti spreman isto prodati i 30% pa cak i upola manje
ako se pokaze da bazna stanica jednostavno ne pusta vise nego sto pusta a svakim novim mjesecom od kako je usluga homebox turbo postala
dostupna svima i povecanjem
broja korisnika, situacija se mjenja, brzine polako padaju, oscilacije su cesce...