View Single Post
Staro 14.10.2017., 12:04   #1011
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Ne znam, ali bez LLC-a sam imao popriličan VDROP prilikom opterećenja procesora. Tako da njega koristim od s775, čak i sada na AMD platformi.
Tako da bi LLC trebao staviti na neku srednju vrijednost. Ne znam kako je na tvojoj ploči razvrstan, na P8Z77-V je bio tipa "High" , "Ultra" , "Extreme". Znam da sam ga držao na High. Sve iznad toga je čak i dizalo napon više od zadanog. Tako da se time treba igrati dok ne nađeš sweetspot. Neki lvl2 ili lvl3 bi bilo OK za everyday use.

Sve preko je za neke suicide runove i skidanje rekorda pod LN2

A za množitelj moraš isključiti sve one Speedstep pizdarije koje same mjenjaju množitelj procesora. To se sjećam da sam na svojoj ploči imao neku takvu opciju koja ako je bila uključena, preko 38 množitelj nije išao jer je to onaj Turbo po defaultu.

Nažalost, ne mogu naći screenshotove svojih BIOS postavki. Imao sam ih sve na jednom sticku i nemam pojima gdje mi je stick. Ako ga nađem, uploadati ću slike. To bi moglo pomoći i trpiju

A ovako, ne mogu se sjetiti napamet svega toga jer ploču nemam već pola godine, a u BIOS nisam previše išao jer je stvarno ta platforma bila "set and forget". Samo kod par BIOS updateova sam morao postaviti ponovno postavke jer se sve ubilo. A zadnje 2-3 godine updateovi nisu više izlazili pa je tako bilo praktički do prodaje.

Ako nađem stick, piknem slike, možda pomogne.
Brko je offline   Reply With Quote