View Single Post
Staro 13.10.2017., 10:35   #3629
BladeRy
Premium
Moj komp

BladeRy's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Ja se ispizdio sa temp spikeovima i vcoreom. Comp nista ne radi a vcore skace do 1.35-1.38, stock clock. I shodno tome svako 15 sec temp skoci za 10c pa polako pada pa opet skoci, a posto sam ja idiot koji nemoze bez da istrazi do kraja sta je uzrok tome...
Nema procesa da rade preko 1-2%, nema nista aktivno na PCu, nit browseri nit torrenti, nista.

Gledao Jay2centa kako rambla oko core boosta, i padne mi na pamet nesto. Odoh do biosa cirnit to, nasao, disableao core boost il sta je vec na gbyte ploci.
Temp rock stable na 27c (stock cooler), nema vise 10c spikeova, voltaza, prema HW monitoru, nije presla 1.13v.
Po svemu sudeci je taj coreboost izgleda krivac, il bios luduje sa njim pa dize voltazu za parsto mhz clocka, sta opet ne objasnjava svako 15ak sec spike od 10c kad je CB upaljen a comp je idle.

Google je nasao ohoho ljudi sa ovim sranjem, al rjesenja su nebo-zemlja razlicita, neki mjenjali ploce, neki OS, neki bios.. nekima pomoglo, nekima ne. Ostaje mi samo nabit zadnji bios i vidit sta su popravili/sjebali al obicno ne flasham bios ako bas ne moram, a i neda mi se

Overall, ako netkome spikea voltaza i temp ryzena, neka proba izgasit coreboost za test.

BladeRy je offline   Reply With Quote