Citiraj:
Autor jp_rv
matta - wlan1 i wlan2 su samo interfejsi, wlan1 je master a wlan2 je virtual. svaki ima svoj ssid sa svojom šifrom, ali su isti subneti na istom bridge-u.
neću experimentirati sa mijenjanjem fw-a , to mi je glavni router za cijelu mrežu (koja nije mala) i neću ubijat net familiji i šire.
ako ide sa trenutnim softverom dobro, inače će sx i dalje bit u igri.
probat ću prebacit wlan2 u novi subnet pa limitirat bridge.
|
Zato te i pitam o čemu se radi.
Evo rješenje:
1. Bridge i na njemu vlan-bridge. Wlan1 (privatni) u bridge, vlastiti subnet. Wlan2 u vlan-bridge, takodjer vlastiti subnet. Obavezno vlanID da bude isti i na vlan-bridge i na wlan2.
2. Fastrack isključen
3. IP => Addresses - daj IP adresu za bridge i daj IP adresu za vlan-bridge
4. IP => Pool - stavi pool range i za bridge i za vlan-bridge (svaki u svom subnetu, naravno); DHCP Server -DHCP i za bridge i za vlan-bridge, pod address pool, stavi pool-ove sto si korak prije postavio.
5. IP => Routes - pogledaj da li je vlan-bridge reachable
6. Queues = Queue Types tab - dodaj novi, nazovi ga PCQ-download (ili kako hoćeš): kind=pcq ; rate=10M ; Limit=50 ; Total limit=2000 ; Classifier= nek bude samo checkana Dst.Address
7. Queues = Queue Types tab - dodaj novi, nazovi ga PCQ-upload (ili kako hoćeš): kind=pcq ; rate=1M ; Limit=50 ; Total limit=2000 ; Classifier= nek bude samo checkana Src.Address
8. Queues = Simple queue tab - dodaj novi, nazovi ga guest-network (ili kako hoćeš): pod "general" tab = target - vlan-bridge, ostalo default (unlimited); pod "advanced" tab: kako ti slika dolje pokazuje (neda mi se sve tipkati):

I pod "total" tab = total queue type - default small
Mislim da je to to. Probaj pa javi.