Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 09.10.2017., 11:18   #8689
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor estugarda Pregled postova
To bi bilo izvrsno. Makar i broj izdanja bi bio nešto. Vrlo malo se može čitati o TDL RTL3.

To je napravio prijašnji vlasnik prošle godine. Iz struke je, pa valjda zna što radi. On tvrdi da je to unaprijedilo zvuk drastično. Nemam nekog konkretnog razloga da mu ne vjerujem. Sl. što je preporučio da se radi na zvučnicima je ugradnja aftermarket tweetera, što sam i sam vidio da ekipa često radi na njima. On to nije napravio, jer su mu ovi originalni zvučali dovoljno dobro, a i ja tu ne vidim problem. Možda ne znam za bolje.

Tu se ne može puno. Na tom zidu nema ništa, osim pojačala koje je na stoliću visine 50ak cm, a površinom veliko koliko i pojačalo. Problem je da zbog vrata koja su na tom zidu, zvučnike ne mogu maksimalno razmaknuti.
Ono što bih mogao je više ih odmaknuti od zida. Nisam znao da je to kod njih bitno s obzirom na njihovu konstrukciju.

Slab sam na Vintage.
Inače, nekoć davno smo u obitelji imali jedan Sony ES. Nisam 100% siguran jer je bilo prije puno godina, ali misli da je bio ovakav TA-F870ES. Ili nešto vrlo slično. Bio je sa ovim drvenim stranicama. Ostao mi je u sjećanju kao najbolji zvuk koji sam čuo i zbog toga sam počeo slušati glazbu. Tko zna što je od toga racionalno, a što nostalgično. Bi li se isplatilo i tako nešto pogledati?

Kojeg AudioLab-a?
Ovako nešto?
Da bih dao toliko love, morao bi biti opako napaljen na to...a ovi mi već na oko hlade...

100 ljudi 100 čudi. Jučer sam 2h slušao obrnute priče. A tko će ga znati.

Nažalost nisam našao onaj časopis kojeg sam spominjao. Izgleda da ga nema više, jedina informacija bi mogla biti da izdanje mora biti negdje između 95 i 97. Ako će šta značit.....
Zato jer sam našao jednog iz 97., gdje se spominje da je ta serija TDLa na izlasku - ovdje je test manjeg modela RTL2 u zadnjoj verziji, i jedan panel u kojem su uspoređivali samostojeće i bookshelfe iz iste cjenovne kategorije, a jedan od zvučnika je upravo RTL3.

Fora je kaj su našli ljude koji nisu kritičari, a koji su dali svoje impresije o jednom pa drugom zvučniku.
Rekao bih da je u principu RTL izgubio od malih Dalijevih monitora, no pročitaj sam. Nije nezanimljivo, ni što se tiče druga dva zvučnika iz niže kategorije.

Isto tako, test manjeg modela može dati neke generalne smjernice o karakteru zvuka te serije, a brijem da se vremenom i kroz iskustva korisnika (pa i tvoje) pokazalo da je to otprilike uistinu tako,
odnosno da je u to vrijeme novinarski kodeks još imao neko značenje.

Što se tiče drugih preporuka, zaboravio sam napomenuti da obavezno probaš neke šiljke ispod zvučnika ako ih nemaš, jer i to može u nekoj mjeri "pročistiti" zvuk - odnosno, izvući malo još te "rezolucije" iz zvučnika.

Kad napraviš nekoliko takvih inkrementalnih optimizacija u smislu smještaja zvučnika, moći ćeš vidjeti koliko si i jesi li što dobio na nižim glasnoćama.
Ako nisi siguran, probaj si fakat upisat na papir neku razinu glasnoće pa uspoređuj na istoj kompoziciji kaj misliš da je bitno- ne znam, definicija basa, jel se čuje neka činela, metlica, neki malo tiši instrument iz pozadine, i slično.
Pa onda isto na nižoj glasnoći, ak me razumiješ?

Što se tiče pojačala, zanimljivo je vidjeti u ovom panelu da su koristili baš Audiolab elektroniku. Tad je to bio top, a danas je ipak relativno pristupačan u SHu, u odnosu na cijene nekih mašina koje ljudi drže u oglasima....
kajjaznam, monster recieveri svaka čast, al baš po soma i pol eura? Ne znam baš......

Ovaj pre/amp combo bi bio dakako sigurno bolji od tvog Marantza, no ja sam mislio i na integrirce serije 8000 (nove, tzv. "kineske", iako je riječ o tome da ih je kupio kineski fond, a i dalje im na šasiji piše "Made in Huntington, UK) kojih ima za oko 300 eura dosta često. Mislim da im ne smeta što su to ovi iz nove faze Audiolaba, dapače navodno su ti novi čak malo otvorenijeg zvuka, navodno "modernijeg".

Sony je sigurno pila, no naravno ipak je riječ o sezoni 91-92 pa pitanje jel treba što raditi na njemu.

I za kraj, ako je budžet oko 3K kuna (sudeći po ovim tvojim prijedozima), ne mogu ne spomenut Regu Brio R koja je sjajno pojačalo u toj klasi SH.

Mislim, sad kad je moje otišlo mogu to reć bez sukoba interesa
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	20171007_135608.jpg‎
Views:	285
Size:	1.13 MB
ID:	18647   Click image for larger version

Name:	20171007_135502.jpg‎
Views:	282
Size:	1.02 MB
ID:	18648  
jean luc je offline   Reply With Quote