Citiraj:
Autor FikiMrcina
@mara-
Cak smo i s digitalnim sublerima mjerili po grafi i zacudio sam se kad sam vidio da su neke grafe tanje za 0,2 na djelu ploce gdje su pinovi... mislio sam da bi to mogo bit problem ali vjerojatno nije jer ih onda ne bi uopce ocitalo...
|
Znači sve je ispravno, samo za sebe ili u manjoj kombinaciji radi.
Napajanje 2 x 1200W ako sam dobro procitao.
Koliko vidim na slici žice DC napajanja su ti dosta duge od napajanja do grafi i do risera. Ne vidim adaptere, ako ih imaš, ili ide direktno žica od napajanja do grafe?
Da li si mjerio DC napone:
- napon između crnih i zutih zica na dc conn grafe, s druge strane conn, mjeriti na lemnom mjestu s druge strane conn (12V)
- iste napone prema masi racunala (isto 12V)
- napon između mase na dc conn na grafi (crne) i mase racunala? (0V)
Isto na DC conn risera.
Doduše grafa ne vuče veliku amperazu dok ne majna, ali ipak..
100W na 12V je 10A, a crne/žut žice 0.75mm2 kakve stavljaju u strandardna napajanja i standard molex konektori su na granici izdrzljivosti kod 10A. Tj. nastaje pad napona, zagrijavanje i žice i konektora. To mozes otkriti mjerenjem DC napona.
Kod mene je recimo sve na puno kraćim žicama, nije open-air frame kuciste, 2x400W napajanja, i iako imam punih 12.0 V na izlazu iz napajanja, imam 11.6-11.7 V na konektoru, samo dvije GTX1060.
Dodatno jedan (6pin) / dva (8pin) pina na DC konektoru grafe su sense, ako nisu spojeni kako spada na masu, također banana jer grafa misli da nije spojeno napajanje ili da je slabije.