Ti zvučnici su apsolutno preveliki za 16 kvadrata. U vrijeme kad su izašli a ja kupovao britanske HI FI časopise, čak su predstavljali primjer zvučnika koji traže prostora kako bi mogli raditi kao što je zamišljeno.
Rezolucija na nižim razinama glasnoće je odlika onih komponenti koje volimo nazivati "high-end", jasno ako su dobro međusobno uparene - cjevaš od 8W, pa bio on plaćen i 10.000 eura, teško da će omogućiti definiran bas na četverosistemcu sa 20 cm basevima standardne osjetljivosti, bilo glasno bilo tiho.
U tvom konkretnom slučaju preporučio bih prvo probu sa dobrim bukšelfima, optimalno smještenim u prostor. A onda eventualno razmišljati o pojačalu, kad stekneš neka iskustva.
Moje prvo iskustvo s ovim problemom je bilo kad sam pitao poznanika koji je tada imao neka čuda tipa Conrad Johnson, Audio Physic i neki egzotični francuski CD (zaboravio sam ime), kako da postignem rezoluciju na glasnoći koja podrazumijeva da u sobi možemo uz to normalno razgovarati?
Odgovorio mi je: "Kupi ovakvu opremu koju ja imam".
Desetljećima kasnije, to sam postigao sa pojačalom od 150W rms i iznenađujuće kvalitetnim monitorima.
Ne velim da je to jedini put, ali recimo kao primjer. Mislim da će veliki napredak postići drugim zvučnicima, a hoće li to biti dovoljno - vidjet ćeš sam nakon nekog vremena.