View Single Post
Staro 05.10.2017., 17:05   #807
tOta
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
jel gledao tko prezentaciju?

sami su izjavili da vise nema niti ce biti nekih pomaka u samom hardveru kod uredjaja, sve se svodi na isto, ali ono gdje postoje pomaci i gdje google prednjaci je AI, software, i funkcionalnost. Kamere se nece maknuti s ove tocke dok ne krenu radikalno mijenjati fizicki oblik mobitela i krenu ugradjivati jos vece senzore to prvenstveno bolju optiku sa staklenim elementima, a ne plastikom. A daleko od toga da su i danasnje kamere lose. Lose su pri slabijem svjetlu, a tu jednostavno velicina senzora igra presudnu ulogu.
Gledao sam skoro čitav event. Slažem se da fizičke granice predstavljaju glavni problem, sam primjer je m4/3 format kod fotića, možda stari lisac Mar napiše nešto o tome.

Jedino što mogu da unaprijede, a vidim da su se već pohvalili to kod videa, je stabilizacija. To je Olympus kod M4/3 aparata odradio vrhunski, pojeo velike i donio novi standard, tako da se možemo nadati još boljim izvedbama OIS/EIS-a kao što navodno Pixel 2 ima.
Citiraj:
mene je impresionirala prezentacija, upravo po pitanju google assistanta, machine learninga, google lens, a da ne spominjem simultani prevoditelj koji je ono, get the fuck out. Zamisli odes u norvesku i mozes prakticki tecno komunicirati sa lokalnim stanovnistvom. ovo je do sada bio SF, Star Trek fantazija.
Također, imam osjećaj da su otišli puno dalje od ostalih po pitanju interaktivnosti, meni osobno su neke stvari jezive, imam osjećaj da ovaj feature Now Playing se može koristiti i za prisluškivanje 24/7.

Osobno mi se čini da će u sljedećih par godina naglasak biti na VR i AR tehnologijama i primjenama, slabo će se kupovati novi mobiteli radi novijeg procesora, zapravo možda i hoće, ali radi gore navedene dvije tehnologije.
Citiraj:
Jedino je steta sto Pixel2 5" nisu isto malo smanjili gornje i donje bezele, ali onda XL ne bi bio primamljiv toliko.
koliko god smatram retardacijom ne implementirati 3.5mm utore, toliko mi je razumljivo i ocekujem potpuno nestajanje sa mobitela u roku jedne do dvije generacije.
Iskreno koliko god primamljivo izgledao jedan Mi Mix 2 ili S8 radije bi nešto veće bezele koji imaju dobre zvučnike kao kod Pixel 2, a 5" je sasvim ok za korištenje.
Mislim da se lagano možemo pomiriti da će 3.5mm utor u prošlost, treba prodati Bluetooth sluške i ostale dodatke.

@Drug Brko
Baš sam na to i mislio. Nisu Sony-evi mobiteli samo u pitanju, dešava(lo) se to njima i u drugim poljima, ali tko im je kriv.

EDIT:

Kad softver ne odradi najbolje posao (DXOMark članak):

Pixel 2: https://cdn.dxomark.com/wp-content/u...oglePixel2.jpg
ip8+: https://cdn.dxomark.com/wp-content/u...or_ip8Plus.jpg

Jao tuge ove kod Px2, kao da je netko slikao sa poluispravnim tilt shift objektivom, valjda će koji update riješiti ovo.

Zadnje izmijenjeno od: tOta. 05.10.2017. u 17:13.
tOta je offline   Reply With Quote