Citiraj:
Autor Gabre
jel gledao tko prezentaciju?
sami su izjavili da vise nema niti ce biti nekih pomaka u samom hardveru kod uredjaja, sve se svodi na isto, ali ono gdje postoje pomaci i gdje google prednjaci je AI, software, i funkcionalnost. Kamere se nece maknuti s ove tocke dok ne krenu radikalno mijenjati fizicki oblik mobitela i krenu ugradjivati jos vece senzore to prvenstveno bolju optiku sa staklenim elementima, a ne plastikom. A daleko od toga da su i danasnje kamere lose. Lose su pri slabijem svjetlu, a tu jednostavno velicina senzora igra presudnu ulogu.
|
Gledao sam skoro čitav event. Slažem se da fizičke granice predstavljaju glavni problem, sam primjer je m4/3 format kod fotića, možda stari lisac Mar napiše nešto o tome.
Jedino što mogu da unaprijede, a vidim da su se već pohvalili to kod videa, je stabilizacija. To je Olympus kod M4/3 aparata odradio vrhunski, pojeo velike i donio novi standard, tako da se možemo nadati još boljim izvedbama OIS/EIS-a kao što navodno Pixel 2 ima.
Citiraj:
Autor Gabre
mene je impresionirala prezentacija, upravo po pitanju google assistanta, machine learninga, google lens, a da ne spominjem simultani prevoditelj koji je ono, get the fuck out. Zamisli odes u norvesku i mozes prakticki tecno komunicirati sa lokalnim stanovnistvom. ovo je do sada bio SF, Star Trek fantazija.
|
Također, imam osjećaj da su otišli puno dalje od ostalih po pitanju interaktivnosti, meni osobno su neke stvari jezive, imam osjećaj da ovaj feature Now Playing se može koristiti i za prisluškivanje 24/7.
Osobno mi se čini da će u sljedećih par godina naglasak biti na VR i AR tehnologijama i primjenama, slabo će se kupovati novi mobiteli radi novijeg procesora, zapravo možda i hoće, ali radi gore navedene dvije tehnologije.
Citiraj:
Autor Gabre
Jedino je steta sto Pixel2 5" nisu isto malo smanjili gornje i donje bezele, ali onda XL ne bi bio primamljiv toliko.
koliko god smatram retardacijom ne implementirati 3.5mm utore, toliko mi je razumljivo i ocekujem potpuno nestajanje sa mobitela u roku jedne do dvije generacije.
|
Iskreno koliko god primamljivo izgledao jedan Mi Mix 2 ili S8 radije bi nešto veće bezele koji imaju dobre zvučnike kao kod Pixel 2, a 5" je sasvim ok za korištenje.
Mislim da se lagano možemo pomiriti da će 3.5mm utor u prošlost, treba prodati Bluetooth sluške i ostale dodatke.
@Drug Brko
Baš sam na to i mislio. Nisu Sony-evi mobiteli samo u pitanju, dešava(lo) se to njima i u drugim poljima, ali tko im je kriv.
EDIT:
Kad softver ne odradi najbolje posao (
DXOMark članak):
Pixel 2:
https://cdn.dxomark.com/wp-content/u...oglePixel2.jpg
ip8+:
https://cdn.dxomark.com/wp-content/u...or_ip8Plus.jpg
Jao tuge ove kod Px2, kao da je netko slikao sa poluispravnim tilt shift objektivom, valjda će koji update riješiti ovo.