Citiraj:
Autor tOta
Počela se ekipa ljepiti za veličinu senzora kao u prošlom desetljeću za broj megaPixela.
Nije da veličina pixela nije bitna, ali ekipa koja prati svijet "velikih senzora", zna kako je Pentax iz Sony senzora izvlačio veći dinamički raspon od Nikona, oba su koristila isti 16MP senzor.
Mislim da ovo što Google radi softverski će dati veći napredak nego za red veličine veći senzor... pogledajte primjer Sony Xperia flagship modeli, inhouse senzori, a opet nisu najbolji bili - razlog: softverske prirode.
Eh da, ova tehnologija za izvlačenje većeg dinamičkog raspona tako da okine više slika odjednom... ne bi me iznenadilo da je to i radi poboljšanja oštrine, opet nešto slično ili isto kao što ima Pentax kod svojih dSLR-ova.
Dok ne dođe pošten shootout sa istim kadrovima i u više uvjeta, a odlično bi bilo da netko ubaci u mix pošten dSLR, najviše znači radi dinamičkog raspona i balansa bijele boje. 
|
da, to sam zaboravio komentirati. tipicni primjer su ti xiaomi uredjaji koji su imali isti senzor ko Pixel, a ni blizu rezultati.
no ako nemas softver a ni senzor (tipa LG) e onda si u problemima.
i tko je pogledao MKBHD-ov hands on, i vidio kako bolesno izgleda selfie koji je okinuo, ja na vjerujem da je ono sa front camere. ostro, cisto, da se useres, i to pri umjetnom osvjetljenju inddors. respect.