Citiraj:
Autor Smith
Pozdrav,
kupujem laptop do nekih 3000kn, odnosno bilo bi poželjno i za manje, ali sve bliže sam odluci za kupnju polovnog thinkpada, x230/240 ili t430, postoji firma koja prodaje refurbished modele, za nekih 2200kn + pdv. Elin je ime firme, ako je zabranjeno objaviti ime, molim javite.
E sad, vas na ovoj temi se vjerojatno ne isplati pitati koliko je pametno uzeti polovan thinkpad nasuprot novom laptopu s par godina garancije.
Recite mi onda koliki ekran mi zapravo treba, dosad sam radio na 15,6', pod radio uglavnom mislim na filmove i internet, + nekakvi radovi, poseban software za faks, ništa posebno procesorski zahtjevno.
Mobilnost mi nije toliko bitna, laptop koristim kod kuće 99% vremena, dakle ni velika baterija nema toliku važnost.
Inače laptopi dolaze s predinstaliranim Linuxom Mint, vjerojatno je to dobar izbor (prije sam koristio ubuntu).
Eto par savjeta o kupnji, firmi, linuxu, veličini ekrana i sl. Hvala
|
Pa X i T serija slove kao izuzetno izdržljive i robusne mašine. Iskreno, nisam čuo za Elin, ali osobno nemam ništa protiv refurbished strojeva. Osobno sam ih kupio nekoliko i nisam nikada imao problema s njima.
Ekrani su vlastite preferencije. Ja osobno u dnevnom radu (trenutačno) koristim X250, X1 i (od danas) T570, dakle ekrani od 12.5, 14 i 15,6 inča.
12.5 i X1 su mi FHD, 15,6 je 2880xnešto ekran).
Mint je (meni opet) jako zahvalna distribucija za rad i realno jedini problemi koje imaju svi linuxi su cloud sync sa google drive i one drive, ali to je, opet, individualno korištenje...
X230 je na pola puta između 220 i 240; ima chiklit tipkovnicu, lagan, robustan i osobno ga volim. T430 mi je dugo vremena bio glavna radna stanica, a t530 ne volim. Nisam ga nikad imao (čini mi se) i tako će i ostati. Ne sviđa mi se nekako (subjektivno)...
Cijene su mrvicu previsoke jer u oglasniku imaš T440 za otprilike toliko novaca ili malo više - s dokinzima...