Citiraj:
Autor Pupo
Ono što se slažem s tobom, da ta 2 uređaja nisu ni približno u istoj klasi što i cijena govori. A5 je više nego solidan uređaj, no ako ti je P10 u budžetu, onda ti je i S7 il S8 što bi ja osobno uzeo da mogu birati.
|
A koga ti je*eš? Imao sam P10 u svom vlasništvu nešto više od mjesec dana i sve kaj sam pisao je istina. Kao prvo, mob se grije više od prosjeka. Pogotovo kod kamere a često i kad je na 3/4G. Ak je i GPS onda se i usije. I P9 mi se zagrije ali ni približno toliko. Kirin 960 troši 50% više struje od Kirina 955 i tu su sjebali i s tim zagrijavanjem. Super ak tebi ne smeta il te nije zapalo al forumi su puni tih iskustava. Meni čak ni case nije puno pomogao.
Oleofobni premaz je too much, oprosti. Flagship koji nema oelofobni premaz. Ja često perem ruke pa mi se mob opet nenormalno packao, stalno sam morao brisat ekran a najgore je kaj je onda i swipe prstima po ekranu sporije radio. Probao sam s oleofobnim premazom u tekućini ali to je bilo kratkog vijeka.
Također tu je i screen dimming bug koji je prisutan mjesecima ali valjda ne kod svih modela. Jednostavno se ekran sam od sebe zatamni za nekih 30% kad se upali fejs ili chrome bez obzira na postavke svjetline i baterije.
Svidjelo mi se kod tog moba kako je dizajniran i kako leži u ruci. Kamera nadprosječna (ali debelo iza npr. U11 i S7) i to je to. Procesor je zna se u kojem prastarom formatu i kako trotla ak se preoptereti (iskreno, ja ga nisam toliko ganjao da to osjetim). Sjebali su to i gotovo.
E sad, A5 2017 je sigurno kamerom slabiji ima i slabiji proc i to je midranger ali zbog gore navedenih problema bi uzeo rađe S7 ili čak P9 koji je i jeftiniji od oba.