Evo da javim rezultate. Ukratko, za sada, neuspješno, na žalost!
PUNO HVALA na dosadašnjem trudu, posebno Delboyu koji je očito majstor s ovim speedportom.
Naime, citiram iz threada o Speedportu
http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=167:
Citiraj:
Autor .Delboy
Ukratko:
...Ako nisi na optici:
Onda bi trebalo isto namjestiti vlan 103 na pc i uključiti dhcp server na pc, i spojiti kabel iz pc u lan1 tako da ruter dobije ip od dhcp servera, i onda bi se trebalo moći spojiti sa ssh na taj ip koji dobije od pc-a, ali ovo nisam probao...
|
Na žalost ovaj pristup na adsl-u ne radi. Ovaj speedport koji ima 4g backup mi je u uredu na ADSL-u te ne mogu na ovaj način ući preko SSH jer TR069 interface je očito konfiguriran na adsl interfaceu, a ne na LAN1 interfaceu kao kad je optika u pitanju. Ova metoda savršeno radi na optici! SVAKA ČAST Delboy! Provjerio sam kod kuće gdje imam optiku i također speedporta i bez problema za 1 minutu sam ušao preko ssh na vlan103 preko LAN1 interfacea od speedporta, ali ovdje kada je u pitanju "ADSL konfiguracija" speedporta to na žalost ne radi. Naime, kada je speedportu povukao iz ACS-a konfiguraciju da radi kao ADSL router/modem izgleda da LAN1 interface ima isti ip 192.168.1.1 i ponaša se isto kao svi ostali LAN2-LAN4, odnosno TR069 (vlan103) izgleda nije na LAN1 već na adsl interfaceu. Ako tko ima sugestije?? pucajte!
Ja nemam ideju što bih dalje. Ako ga resetiram onda se iz njega gube postavke, ako ga zadržim ovako ne mogu ući preko adsl porta.
Puno hvala ekipi na pomoći! Može "SOLVED"