View Single Post
Staro 29.09.2017., 21:45   #2477
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Mislim da si se već zeznuo jer taj navodno isto ima dosta bugova, a ne donosi nikakve bitne novitete
GPS je u svakom slučaju nešto sfušan na nougatu, prema tvrdnji moderatora s MIUI foruma izgleda da su popravili u MIUI 9 dev. nisam stigao deatljnije isprobati, ali na 8.1.2 mi nikad nije prekidao navigaciju, a ovdje hoće.
Ajd provjeri kako ti radi auto brightness. Na 8.1.2 si zadao max do koliko je išao i sam se podešavao. Na 8.3.5 ne diraš slider uopće i vidiš ga kako se pomiče zavisno od osvjetljenja. Šeta skroz od minimuma do maksimuma. Ne možeš više zadati da ne ide preko recimo 3/4 jer sad sve radi automatika, vani ga svako malo zabije na full pa ti sad vidi koliko će baterija trajati. Problem je što kod slabijeg osvjetljenja padne skoro na miminum i kad mob zvoni ne pojača se nekoliko sekundi. Par puta mi se dogodila da ga izvadim iz džepa vani na dnevnom svjetlu i 10s ne vidim tko zove dok glupa automatika ne skuži i ne osvjetli ekran. Drugo, prije je pamtio poziciju slidera ako isključiš toggle za autobrightness. Sad više ne, svaki puta pada na minumum. Genijalno, slučajno takneš taj toggle vani na suncu i više ne vidiš ništa - dogodilo mi se.
Za to ponašanje se sjećam da sam čitao na MIUI forumu da nije bug nego su odlučili "poboljšati" automatiku za svjetlinu i to je u nekom dev romu bilo najavljeno.
Mislim koji si to debilni bugovi, xiaomi me ne prestaje iznenađivati. Promašena firma, od mene više neće vidjeti love. 3 moba skoro zaredom i sa svakim je problem sa softverom, svaka novija verzija MIUI sve lošija.
Kad su izdali 8.2.1 za Mi5, na global ROMu nije radio gogle play Pa jel netko uopće isprobao taj "global" rom? Poslije su to nabrzinu zakrpali u 8.2.2.
Čudo da je uopće izašao 8.3.5, mislio sam da ne bude ništa do devetke. Jedina stvar zbog koje sam ga stavio je automatic tasks i to radi odlično, jedina mana što nakelji svaki put notification.
Mamicu im, otključati ću mob i vraćam ga preko fastboota na najstariji ROM koji nađem.
Ima netko iskustva kako radi MIUI 7 na Mi5?
c-shadow je offline   Reply With Quote