Citiraj:
Autor Prezime
U takvoj situaciji je nuzno eksperimentirat. Ukoliko znas tocno smjer, onda koristis usmjerene antene, bez dizanja u vis.
Montiras ih tako da samo jednu spojis na router na ulaz_1; u izborniku izaberes ulaz_1 -> vanjska natena, a ulaz_2 -> ugradjena (unutarnja). S takvom konfiguracijom trazis najbolje mjesto/polozaj. Probas jel bolje imat tu antenu okrenutu pod 0°, 45°, 90° ili 135°. Kad utvrdis najbolji polozaj, premjestis tu antenu na ulaz_2, a na ulaz_1 spojis drugu antenu. (naravno ukljucis u izborniku da su ukljucene obje vanjske antene) Sad trazis najbolji polozaj (medjusobni razmak i zakret -> trebao bi formirat V pod 90° da je sve po PS-u)
Strpljenje i "alat" (LTEWatch -BIG ekran) su pri tom poslu najvazniji, jer racunaj da kad jednom to postavis kako treba, zaboravit ces na te antene kao i na televizijsku 
|
Hvala na odgovoru, nažalost moj ruter nema opciju uključivanja i isključivanja pojedine vanjske antene (E5186s).
Niš uhvatit vremena, laptop pod ruke i na krov pa mic po mic.
Definitivno mislim da sam stavio preveliki razmak među njima (vodio sam se po iskrinom uputstvu).