28.09.2017., 21:09
|
|
Registered User
Datum registracije: Sep 2009
|
Vrti i Daikin turbinu konstantno tj kad dosegne zadati , evo malopre komentara od @rovca :
Citiraj:
Radi odlicno do sad hladjenje i ovo malo grijanja.
Ftx50gv ja nebi stavljao u manje prostorije,to je ipak malo veca klima,nema one ultra tihe brzine duvanja kao moj manji ftxb35c ali u velikoj prostoriji radi super.Klima hoce da potegne i da grije,nije poput mog manjeg daikina koji kalkulira i stedi radi na sto nizim snagama,ovaj moj mi je idealan za male prostorije.Velikog daikina potjeram na max hi power i opet unutra ne dopire zvuk vanjske jedinice.Vanjska jedinica iako je ogromna,iako ima veliki protok zraka puno tisa nego fujitsu.Nema onog zvuka zalijetanja motora.Uglavnom zvuk zraka i propelera se cuje samo,bar za sad.
Temperaturu odrzava odlicno.Cak i kad se pali gasi temp na termometru stoji dobro.Kad ode u pauzu unutrasnja vrti jako malo zraka radi monitoringa,ali toliko malo da jedva skuzis da uopce vrti turbinu,i jako brzo reaguje i ponovo se pali ako treba.
|
Jako slabo ali vrti ..
Stan 48m2 , PVC stolarija , jedan spoljni zid - cigla - 45cm , izolovan stiroporom s unutrasnje strane : decija soba 3cm , kuhinja 2cm , terasa spolja 5cm i iznad stana je tavan izolovan mineralnom vunom 10cm
|
|
|