View Single Post
Staro 28.09.2017., 14:54   #5664
sakomako
Registered User

Datum registracije: May 2013
Citiraj:
Autor Cilim Pregled postova
Ma ne kontriram tebi logicki i zdravo razmisljas i ja bi radje da na B.net-ovoj kabelskoj imam u osnovnom paketu one normalne osnovne HD programe a ne da ih moram dodatno placati u "osnovnom HD paketu" kao sto sad i placam.

Na to ih možemo natjerati jedino mi korisnici, jer oni sami neće se pokrenuti ako ih mi na to ne natjeramo, jer ovako ostvaruju ektra profit, ne moraju ulagati u opremu i poboljšanje kvalitete, a opremu iskoriste i preko planirane granice profitabilnosti. Primjer za to je što su Genexis rutere bacali u smeće nakon zamjene.

Najbolji primjer za to je što danas u 2017 godini još uvijek nemamo kvalitetan i jeftin električni automobil, a država nas već polako uvjerava da će kroz neko vrijeme zabraniti korištenje ovih na fosilna goriva. O električnim autima se priča već više od 40 godina. Kod nas se o HD signalu također priča već više od 15 godina. U međuvremenu polako 4K počinje formirati dovoljan broj korisnika da postane novi standard na tržištu, a mi još stojimo na SD signalu. A većina televizora koji podržavaju samo SD signal polako se bliži kraju svojem životnom vijeku.

Praktično sve što se danas prodaje od TV prijemnika je FULL HD ili UHD, tako da je glupo od kabelskih operatera da nude SD pakete kao osnovne. Dapače ne bi ih uopće smjeli imati u svojoj ponudi. Danas je kvaliteta slike na TV s običnom antenom daleko bolja nego preko kabelske mreže, a uvijek je kabelska mreža baš to isticala kao svoju prednost, kao i veći izbor programa.
sakomako je offline   Reply With Quote