Daklem....
ST: Discovery
Uvodna špica mi je jebenica, malo mi je bilo too much PC kad su kapetanica i number 1 žene i to "minority". Ok, valjda će do 2250. bijelci će manjina pa ajmo reći da je opravdano

, a i kapetanicu su "riješili" Klingonci
Po ovom što vidim na IMDB ispada da će ostatak serije ići prema tom momentu ove prve 2 epizode, znači "Prequel" ove 2 epizode??
Još ne kužim je li N1 žena ili transić jerbo se zove Michael
Efekti nisu loši ali su modeli i taj CGI dio s borbom vrlo niske rezolucije, sve je nekako mutnjikavo i nejasno tako da izgleda kao se konstantno mijenja iz FHD u SD.
Sve su svemu ok za početak, sviđa mi se što ima štiha starog ST-a u nekim stvarima: ima dosta technobabblea, koriste metrični sustav, Klingonci govore klingonski, čak su i glas računala dobro pogodili, fora mi je bilo ono gledanje teleskopom kad su im senzori bili beskorisni itd
Moglo je biti i puno gore - recimo kad bi J.J. Abrams ima prste u tome
Vezano za Orville, a ne znam - prva epizoda je bila fora ali iduće dvi su bile bezveze. Fali humora, a kao SF je neozbiljna i našla se u neobranom grožđu.
Ili ćeš napraviti vrhunsku zajebanciju kao Crveni Patuljak, ili SF ali ovo nije niti jedno i prognoziram fail, pogotovo šta se ne može izvući na humor baziran na aktualnim događajima kao u Family Guyu.