Tema: Žderonje
View Single Post
Staro 25.09.2017., 15:42   #35719
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
ovako sam živio ovaj vikend u baranji... svečani doček sa švedskim slavonskim stolom (http://www.baranjska-kuca.com/) i shvaćanje da sam tu bio prije sto godina sa firmom te pobijedio u natjecanju izrade fiša po odabiru domaćina (nit sam ikada radio fiš, nit volim riječnu ribu op. a. ):

DSC_1319

diy ručak od vratine i domaće kobase, svako solo radi, a kasnije na tom žaru se radila jedna od komponenti za večeru a to je najbolja teletina pod pekom sa krumpirom i mrkvom koju sam probao u životu (nemam slike nažalost), perket od divljeg soma kojeg fakat najviše mrzim od riječnih, ali ovo je bilo fenomenalno i još smo imali saft od divljači i uz domaće široke rezance sa ili bez sira, čabe riječi hvale trošiti:

DSC_1326

domaće ljuto za hrabre:

DSC_1328

making off sa tonom smijeha tak jasno:

DSC_1329

dolazak u finjak hotel (http://www.hotelpatria.hr/)

DSC_1332

DSC_1333

DSC_1334

odlazak kočijama u belje podrume:

DSC_1341

DSC_1344

đubre od 10k litara:

DSC_1345

idući dan ista prva lokacija čobanac od domaće i divlje svinje, junetine i još nešto što nisam dobro čuo, sa domaćim velikim suhim fefačima... opet čaba riječi hvale trošiti, pojeo sam uvrh 3 tanjura sa zelje salatom:

DSC_1353

ovo sam fejlo with flying colors:

DSC_1355

bonus slika - syss na kvadu, poginijo sam skoro u prvom zavoju, manje rakije i nfs-a je potrebno ipak

IMG-20170923-_WA0036

svatko je dobio vrećicu domaće dimljene slatke paprike na odlasku... ovo sve kupovno se može sakriti jer je ta paprika druga dimenzija, odmah je palo par šnita crnjaka pod igomat mast, sol i papriku... opet čabe priča

DSC_1358

nakon što smo se zasladili mogla je krenuti izrada prave večere, sve sa slike + ovo sitno je majčina dušica iz vrta, vrganj je stvarno kralj gljiva:

DSC_1359

DSC_1361

uglavnom uspješan vikend
syss je offline   Reply With Quote