View Single Post
Staro 24.09.2017., 15:43   #852
Orion Prime
Registered User

Datum registracije: Oct 2013
http://beta.speedtest.net/result/6651045190.png

Nikad nisam imao dobar mobilni signal iako sam okruzen repetitorima( nalazim se izmedju tri repetitora koja me okružuju. Stoga pokrivenost sa ovom brzinom nema veze. Nalazim se u kobiljaku koji nema bas blistavu povijest sa internetom ali ocekivao sam download kakav imam i na mobitelu 20 mbps( koristim tele 2 4g mrezu sa mobitelom i pokučnim internetom).

Donedavno sam bio na T-com mobilnom pokučnom internetu koji je imao stabilnih 7-10 mbps download. Doma sam 24 sata proteklih 2 tijedna i testiram internet od kad se dignem do kad idem spavati. Prvih tjedan dana oscilacije u brzini su se kretale izmedju 5 i 10 mbps, da bi na kraju pale na ovo što vidite gore u linku. Internet puca svakih 15 do 20 minuta gdije moram fizicki restartirati ruter da bi opce dobio konekciju natrak koja biva ista kao i prije ( loša). Upload se kreče izmedju 12 i 22 mbps. A ping je izmedju 15 i 22Ms.

Tehnička služba doslovno ne postoji. LJudi s kojima možete pričati uvezi ovakvih problema su obični civili kao vi i ja i neznaju ništa o signalu, kako funkcionira doli onoga što su nabubali kroz obrazac po kojemu se moraju obnašati sa klijentima. Kada sam tražio tehničara rekli su da nemaju tehničare s kojima mogu pričati niti imaju tehničku podršku koja dolazi na teren.
Promijeniti SIM karticu jer je možda problem u njoj. Kada vam to "tehničar" kaze znajte da su to taktike da gubite na vremenu sa prekidanjem ugovora bez plačanja penala.
Dolazim u tele 2 shop donosim ruter na što mi kazu mi sa tim ruterom ne mozemo nista osim poslati ga na servis ali prvo morate testirati karticu. Dobijem novu sim karticu dolazim doma , stavljam ju u ruter i oprostite na izrazu, isti kurac.
Petak je više ne rade cekam ponedjeljak da odnesem ruter na servis da mi jos vremena ukradu ali i to je sad nebitno jer iovako sam 2 tjedna pod ugovorom.

Čitam o boosterima signala ... frend mi kaze "to je voodo magija, probao sam sve i nije do jačine signala problem je u opterecenosti mreze."

Obavijestit cu vas kako ce proci kad uredjaj dodje sa "servisa" .. Sljedeci korak je postavljanje vanjske antene.

Za sve koji ste na t-comu .. ostanite na t-comu iako je to dinosaur koji se nije mjenjao godinama barem imaju tehnicare i adekvatnu podršku a to je vrijednije od "150" mbps interneta koji nije adekvatan za gledanje youtube filmica kamoli za gaming striming ili za bilo šta što traži stabilnost/kontinuitet.

Zadnje izmijenjeno od: Orion Prime. 24.09.2017. u 16:03. Razlog: nadopuna
Orion Prime je offline   Reply With Quote