Citiraj:
Autor mamutarka
sprječava me razum ovog puta, za ajfone već godinama dajem 7-8 po releasu, i to mi je već onako, škakljivo, makni pare sa strane, nemrem si objasnit 10 somova za mobitel nikako
neznam dal će baš tako dobar experience mobitel ponudit da opravda ikako tu cijenu, ne kukam da je skup - cijenu diktira tržište, jednostavno mi se razum kosi sa X uređajem, trenutno
nadam se da nećete gledat moj unboxing X-a kad dođe 
|
Apple mi je ubio cijeli upgrade plan kojeg imam godinama. Obicno bi se strpio mjesec-dva dok se cijene novih iphonea i iPada ne stabiliziraju. Onda bi prodao svoj godinu dana star uređaj i generalno bih našao iPhone za kojeg bi dodao još soma kuna ili za iPad nešto više. Soma kuna godišnje za mobitel mi je bilo skroz okej. Kad bi preskakao generacije, došlo bi mi na isto ili gore jer bi stari izgubio na vrijednosti, a ne bi imao cijelo vrijeme ni novi uređaj.
Eh sad, iPhone 8 je poskupio, iPad je poskupio (i kasnio i svašta nešto), a ovogodišnji Macbook Pro su isto tako digli za 400USD, plus, dolar je dugo vremena bio dosta visoko. I dalje je, ali ne na 5.6kn kad sam zadnji put kupovao laptop. 2014. sam se riješio 2011. MBP, a nadoplatio sam samo 3000kn za novog. Sad bi trebao nadoplatit barem 7-8k kn, a radi se o istoj stvari.
Citiraj:
Autor coconut
A čuj, 1k kn razlike. Treba to i zaraditi.
|
Kad uracunas koliko je kod nas teze zaradit 1000kn nego u DE, padne ti mrak na oci. Jednostavno iselit iz Hrvatistana i plaćat poreze negdje drugdje. To je jedino rješenje.