View Single Post
Staro 19.09.2017., 19:59   #863
Ryuk
Registered User

Ryuk's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Pozdrav svima, imam pitanje vezano uz MSI z270 gaming m5 matičnu ploću i drugi m.2 slot. Znaci imam 8 gpu rig od kojih radi samo 7, grafu na m.2_2 slotu ne detektira i ne prepoznaje (grafu ne detektira ni kada je manji broj grafi u stroju). Sam MSI veli da mbo podržava 8 gpu https://www.msi.com/blog/Mining_Inte...es_Motherboard kao i manual koji je došao s mbo. Mijenjao sam risere, m.2 to pcie adaptere, probao s 3 verzije biosa, pogasio sve nepotrebno, mijenjao PEG1 i 2 od gen1 do gen3, probao s auto, isprobavao PCI latencije…
  • Windows OS Configuration" -> set WINDOWS 7 INSTALLATION MODE to DISABLE and set FAST BOOT to DISABLE.
  • "Integrated Peripherals" -> set HD AUDIO CONTROLLER to DISABLE.
  • Advanced Mode (F7) -> Settings -> Advanced Settings -> PCI-E Subsystem Settings -> set 4G DECODE to ENABLE.
  • set PEG1 to "GEN 2"
  • set PEG2 to "GEN 2"
  • set PCI Latency to "96 Cycles"
sve uzaludno i pogubio živce , za vikend mi dolazi m.2 ssd da isprobam da li je slot ispravan. U međuvremenu me zanima dali netko od vas ima kakvu ideju?

Konfa je:

CPU Intel Celeron G3930
Kingston 16 GB DDR4
MSI Z270 Gaming M5
PSU 750 i 850W Seasonic titanium
8x powercolor red devil rx580 8gb

i sve se "vrti" na windows 10 pro x64

Hvala

Zadnje izmijenjeno od: Ryuk. 19.09.2017. u 20:08.
Ryuk je offline   Reply With Quote